Hoppa till huvudinnehåll

Den inre cirkeln

Baseras på romanen "I maktens öga" av Per Schlingmann och utspelar sig bakom kulisserna i politiken.

Kärnan i berättelsen handlar om spelet mellan politiker och media. Tv-serien i 8 delar hade premiär 2019 på Viaplay. Bakom tv-serien står det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Fundament Film med en lång erfarenhet av film- och tv-produktion.

Två personer sitter i en bil och pratar

Kort om handlingen (Obs! Taget från bolagets hemsida):

Dagen innan Almedalsveckan börjar får näringsminister David Ehrling ett samtal från Statsminister Elvira Kropp. Hon berättar att hon tänker avgå och att hon i samband med en presskonferens vill ”peka ut” David som en tänkbar efterträdare.

För David är detta precis vad han hoppats på. Och tillsammans med sin presschef Lena Nilsdotter påbörjas nu ett mycket intensivt arbete för att detta ska bli verklighet.

Men samtidigt som nyheten sprider sig, påbörjas också medias mycket intensiva och omfattande kartläggning av vem David Ehrling egentligen är och vad han har gjort innan han hamnade i politiken. Rykten börjar cirkulera, det ena liket efter det andra plockas ur garderoben och David finner sig snart stå i en veritabel skitstorm, som inte bara drabbar honom, utan även hans familj.

Priset för Davids karriärambitioner börjar bli alltför högt. Familjen håller på att duka under av det enorma trycket som skriverierna har inneburit. Så när David inser att hans eget val står mellan att fortsätta försöka bli partiledare, eller försöka rädda sin familj - blir det tydligt för honom vad han måste göra.

Motivering till utdelat stöd

Det är referensgruppens bedömning att projektet kan bidra till den lokala filmbranschen genom att stärka erfarenheterna och möjligheterna till en positiv branschutveckling av både arbetstillfällen inom olika discipliner som manus, producentskap samt möjligheter till nya kontakter på en internationell nivå.

Länkar

https://viaplay.se/serier/den-inre-cirkeln

Fakta

Titel: Den inre cirkeln/The inner circle
Produktionsbolag: Fundament Film
Regissör: Håkan Lindhé och Anders Hazelius
Manus: Håkan Lindhé, Anna Platt och Maja Winkler
Producent: Håkan Hammarén
Fotograf: Andreas Lennartsson och Sebastian Danneborn
Format: TV-serie 8x45 min
Produktionsår: Premiär 2019 på Viaplay