Hoppa till huvudinnehåll

För innovation inom rörlig bild

Som en del av Göteborgs Stads filmsatsning stöttar Film & TV Lindholmen innovativa utvecklingsprojekt inom film, TV och rörlig bild.

Film & TV Lindholmen arbetar på uppdrag av Göteborg Stad med att stödja branschutveckling och innovationer inom spel, film, TV och rörlig bild. Vi gör detta i nära samarbete med produktionsbolag, kreatörer, utbildningar, branschorganisationer och andra relevanta aktörer inom området.

Johan

Johan Löfvenholm ny vd för Lindholmen Science Park

Styrelsen för Lindholmen Science Park AB har utsett Johan Löfvenholm till ny vd för bolaget. Med en gedigen erfarenhet från fordonsindustrin kommer han att starta sitt nya uppdrag i augusti, med fokus på att stärka svensk innovations- och konkurrenskraft.
rosa bild med film symbol på

Åtta projekt får innovationsstöd för film och rörlig bild

I årets första ansökningsomgång får åtta projekt sammanlagt stöd om drygt 1 miljon kronor. – Vi har fått in ovanligt många ansökningar, vilket är jätteroligt, och det har varit en imponerande innovativ höjd, säger Gunnar Eriksson Programansvarig Film & TV Lindholmen.
personer som sitter i ring och läser manuspapper

Så kan du vara innovativ… inom Målgruppsanalys

Vill du vara mer nytänkande i hur du närmar dig din publik? Då kan du använda olika metoder för att arbeta innovativt. Produktionsbolaget Gråklippan har beviljats innovationsstöd hos Film & TV Lindholmen för sitt filmprojekt vid två tillfällen, bland annat för det gedigna research- och målgruppsarbetet. Här tipsar Regissör Christian Zetterberg och Producent Liselotte Persson om olika sätt där du kan tänka nytt kring målgruppsarbete.

Finansierade projekt

Nedan presenteras ett urval av de ca 200 projekt som erhållit utvecklingsfinansiering från Lindholmen Science Park.

ihopklippta bilder med vita streck ovanför

A present to the Approaching

Detta projekt av Adam James handlar dels om att utveckla och genomföra tre parallella lajv och dels om att hitta metoder för att bevara och överföra lajvens lekfullhet och uppslukande berättarform...
en person tar en selfie

Painkiller

Painkiller är en socialrealistisk berättelse om en framgångsrik konstnär vars mamma önskar att dottern hade valt ett annat yrke.
Klipp från filmen Butiken

Butiken / The Store

Butiken är en film om ett nutida Sverige som både skildrar ett allt hårdare arbetsklimat, men som också andas hopp i form av möjligheter att använda resurser på mer hållbara sätt. Butiken är ett...

Vill du veta när något nytt händer inom Film & TV Lindholmen?

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Kommande event

-
Visual Arena Lindholmen Lindholmspiren 3, Göteborg
Visualworkshop

Visual Arena Spektrum – En upplevelse av visualiseringens kraft

Välkomna till en upplevelse utöver det vanliga! Visual Arena bjuder in till "Spektrum", en...
-
Visual Arena Lindholmspiren 3, Gothenburg
Visualarena

Explore Virtual Worlds Event Series 2

Join us for this event series where we will explore the best virtual words and Metaverse...
-
Online
Image of a film projector

Sök innovationsstöd: Ansökningsomgång 2 öppnar!

Du som arbetar som etablerad producent och/eller filmskapare har möjlighet att söka vårt...
bild på publik och stor skärm

Branschträffar

Lindholmen Science Park arrangerar branschträffar regelbundet med fokus på det audiovisuella medielandskapet, som Audiovisual Talks, Audiovisual Days och Göteborg Storytelling Days.