Hoppa till huvudinnehåll

Västsvenska produktionen “Den inre cirkeln” släpps på Viaplay

onsdag, november 21, 2018

I mars 2019 har Den inre cirkeln premiär på Viaplay, en tv-serie i 8 delar som bygger på romanen “I maktens öga” av Per Schlingman.

“Den inre cirkeln” är ett politiskt spänningsdrama som utspelar sig under några heta sommardagar i Almedalen. Berättelsen utgår från de människor som lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum. I handlingen får vi följa med bakom fasaden och uppleva hur en kraftig mediastorm påverkar en högt uppsatt politker.

Den inre Cirkeln kommer att ha premiär på Viaplay i mars 2019.

- Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av ”House of cards” och ”Empire” där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden.” , säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Bakom produktionen står det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Fundament Film med Håkan Hammarén som producent. Håkan Lindhé (”30 grader i februari”, ”Modus”) är konceptuerande regissör och huvudmanusförfattare. I huvudrollerna kan vi se bland annat Niklas Engdahl (”Bonusfamiljen”) som spelar en karriärsdriven näringsminister, Nanna Blondell (”Hassel”) som hans smarta pressekreterare och Ebba Hultkvist Stragne (”Skärgårdsdoktorn”) som spelar en grävande journalist.

- Jag träffade Per Schlingmann redan innan han hade påbörjat att skriva romanen och han berättade verbalt vad han tänkte skriva. Redan där och då kändes detta som ett potent projekt, som skulle kunna göra sig som en bra TV-serie, berättar Håkan Hammarén, producent på Fundament Film.

- Men om man ska göra en TV-serie av en bok så finns det material i en bok till ca 2-3 timmar. Vi visste redan att vi skulle göra 8x45 min, dvs en 6 timmars TV-serie. Då måste man bygga ut och skapa fler karaktärer och situationer som kan bära hela säsongen, berättar Håkan vidare.

Nu är första säsongen av serien snart klart, och premiär kommer ske på Viaplay i mars 2019. Men redan nu är manusutvecklingen för säsong 2 på gång.

- Vi håller på att ta fram storyline för säsong 2 till "Den inre cirkeln", som kommer baseras fritt på Per Schlingmanns andra roman ”Harpsund tur och retur”. Min tanke är att vi skall vara klara med hela manusprocessen till sommaren 2019 och sedan filma säsong 2 under nästa höst 2019.

Projektet “Den inre cirkeln” är en av de produktioner som har beviljats utvecklingsstöd från Lindholmen Science Park. Se fler finaniserade projekt här

Läs mer om Den inre Cirkeln