Hoppa till huvudinnehåll

Spelföretagsutveckling på Lindholmen Science Park

onsdag, april 29, 2015

Sedan december 2014 har Visual Arena haft spännande gäster i form av The Game Incubator och Sweden Game Arena, båda från Skövde. The Game Incubator är Sveriges ledande inkubator inom spel och Sweden Game Arena är ett projekt för positionering och nodsamverkan för internationell konkurrenskraft inom spelbranschen.

Sweden Game Arena finansieras av Västra Götalandsregionen samt Skövde kommun, Högskolan i Skövde och spelföretag på Gothia Science Park, Skövde.
På plats på Visual Arena finns affärsutvecklare från The Game Incubator och plats för fyra personer från företag som deltar i inkubatorsverksamheten. Idag sitter här företaget Kanji Learning Labs som utvecklar programvaran Doctor Professor som är ett spel för inlärning av östasiatiska språk genom en unik kombination av etablerad pedagogik och gamifierat lärande.

– På Lindholmen Science Park tycker vi att det är spännande med utvecklingen inom spel och det känns viktigt att kunna bidra till uppbyggnaden av inkubatorsverksamhet inom datorspelsbranschen för ett större geografisk område, säger Mia Leterius, programansvarig för Visual Arena.

– Göteborg har en fantastisk spelindustri som med en spännande bredd och djup, från stora internationella aktörer som Ghost Games till vår starka indiescen. Vi har jobbat sedan 2012 med att på olika sätt stötta och stärka aktörerna och att både The Game Incubator och Sweden Game Arena sitter här är ett stort steg för oss, vi hoppas att utvecklingen fortsätter på samma vis och att vi verkligen lyckas ta hand om de talanger och företag som har sin bas här,Spelindustrin är en indikator på hela ICT området, precis som havsörnar i naturen, de finns inte många men de berättar för oss hur välmående biotopen är i sin helhet, säger Christian Riedl, Media Arena. 

Satsningen på inkubatorsverksamhet på Lindholmen Science Park och Göteborg har tagits emot positivt och nu diskuteras en utökning av platserna inför hösten.

Är du intresserad av att veta mer?
Kontakta Christian Riedl, 031 – 764 70 28, christian.riedl@lindholmen.se