Hoppa till huvudinnehåll

Sök finansiering för projekt inom film, TV & rörlig bild

tisdag, september 19, 2023

Vid förra omgången tog vi emot nästan 50 ansökningar. Nu öppnar nästa ansökningsomgång för Innovationsstöd inom film och rörlig bild, välkommen med ditt bidrag! 

Har du som producent eller kreatör en projektidé inom film, TV och rörlig bild som du/ni vill utveckla? Film&TV vid Lindholmen Science Park utlyser varje år 3 sökomgångar för stöd till innovativa aktörer.

”Film&TV-branschen har på kort tid genomgått en stor förändring i takt med den snabba digitala utvecklingen, därför är det mer intressant än någonsin att undersöka hur vi idag kan utveckla och skapa berättelser när det finns idag fler möjligheter än någonsin att se film och rörlig bild – ofta bara ett knapptryck bort”, säger Gunnar Eriksson, programansvarig för Film&TV Lindholmen.

Tre saker att tänka på inför en ansökan:

1) Är du etablerad?

Vi vänder oss till yrkesverksamma och etablerade aktörer inom branscherna för film, TV och rörlig bild. Vi uppmuntrar samtidigt sökande att samverka med mindre eller mer etablerade aktörer för att främja återväxten bland kreatörer och bolag i Göteborg.

2) Lokal relevans

Vårt uppdrag är att stötta film & TV-branschen i Göteborg med omnejd. Därför är det viktigt att du som sökande motiverar hur ditt projekt främjar vår lokala bransch kopplat till projektens utvecklingsfas. Ett bolag utanför Göteborg kan till exempel samverka med lokala aktörer, och vice versa. Notera dock att ett projekt som utspelar sig i Göteborg, eller spelas in i Göteborg, inte enbart räcker för att vara lokalt relevant.

3) Innovationshöjd

Den snabba digitala utvecklingen har på kort tid ritat om kartan för hur vi utvecklar, producerar, marknadsför och distribuerar film och rörlig bild. Så beskriv för oss: På vilket sätt ligger ditt projekt i linje med vår samtid? Och hur kan du som yrkesverksam aktör arbeta nyskapande och kreativt i ett föränderligt audiovisuellt landskap, där nya beteendevanor och konsumentmönster växer fram? Hur kan just ditt projekt nå sin specifika målgrupp när publiken idag har tillgång till film och rörlig bild, ofta bara ett knapptryck bort!

Ta kontakt med oss!

Inför en ansökan rekommenderar vi dig som sökande att ta kontakt med Film&TV för att diskutera projektet och dess innovativa potential.

Vi tar emot ansökningar via Research Web via knappen längst ner på sidan. Du behöver skapa en ny användare, så att du kan logga in och lämna din ansökan. Därefter gör du ansökan enligt stegen: 

  • Steg X: Ansökan Teknik
  • Steg 1: Ansökan Film, TV och rörlig bild
  • Steg 2: Ansökan Film, TV och rörlig bild
  • Steg 3: Ansökan Film, TV och rörlig bild

Ansökningsperiod: 2023-09-06 00:00:00- 2023-10-04 23:59:59

Ladda ner vår ansökningsguide och läs mer om Film & TV Lindholmen.

Är du intresserad av att veta mer, kontakta gärna Gunnar Eriksson, programansvarig Film & TV Lindholmen.

Varmt välkommen med din ansökan!