Hoppa till huvudinnehåll

Silicon Valley fick besök av fyra spelbolag från spelinkubatorn

onsdag, december 14, 2016

I samband med resan till San Francisco och VRX-mässan 7-8 december gjorde fyra startups från The Game Incubator ett besök i Silicon Valley under några dagar för att bland annat träffa Google, HTC Vive, Microsoft Hololens, D.school, Unity 3 och FOVE. Bolagen fick även möjlighet att pitcha sina spel inför en panel bestående av flera kända namn inom Virtual Reality.

Guru Games, Lone Hero Studios, Mostly Harmless Games och Stenkross Studios, som sitter på Lindholmen, var de fyra startups som åkte till San Francisco. Med sig hade de även Per Holmén Dahlin, affärscoach på Gothia Innovation, som är företaget som driver The Game Incubator.

På plats i San Francisco för att ta emot den svenska delegationen var Per-Arne Lundberg, verksamhetsansvarig för The Game Incubator. Lundberg är en av två seniora stipendiater som har utsetts av Vinnova att få delta i Fellowship-programmet i Silicon Valley under ett drygt år.

HEKTISKA DAGAR

Spelbolagens resa började med ett besök hos Nordic Innovation House där de träffade David Lee, en av de första 200 anställda på Google.
- David har satt upp Googles verksamhet i Asien. Han har startat en accelerator i Korea och numer är han partner på 451 Venture. Han har galen erfarenhet och kontaktnät, säger Per-Arne Lundberg.
Nästa anhalt blev D.school, ett institut för design som samlar alla nytänkande själar i en gigantisk smältdegel för innovationer enligt konceptet Design Thinking.
- Under en timma fick spelbolagen en crash course i D.school. Otroligt inspirerande både vad gäller lokaler, utformning, metoder och människor, berättar Lundberg.
Och besöken fortsätter.
Spelbolagen träffar både representanter från Institute for the Future, en ideell organisation som sedan 1968 har utvecklat helt nytänkande metoder och verktyg för foresights, Microsoft Hololens och HTC Vive. Under besöker hos HTC Vive spelas bolagens spel igenom och därefter får de värdefull feedback på vad nästa steg är för både spel, bolag, finansiering och miljö. 

Innan spelbolagen ska ta sig an VRX-mässan anordnas det ett pitchevent där bolagen får värdefull feedback på sina spel.
- Panelen bestod av Tipatat Chennavasin från The Venture Reality Fund, Greg Castle från Anorak Ventures, Amitt Mahajan från Presence Capital och sist men inte minst Timo Lehes från Beringer Finance. Panelen guidades och modererades av Toni Parisi – en ikon inom VR. En efter en äntrade våra startups scenen och de skötte sig utmärkt. De fick grymma kontakter men framförallt feedback kring spel och VR, avslutar Lundberg. 

KORT OM THE GAME INCUBATOR

Spetsinkubatorn The Game Incubator finns i Skövde (sedan 2004) och på Lindholmen Science Park (sedan 2014) och drivs av företaget Gothia Innovation AB. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra Götalandsregionen, Skövde kommun, Skaraborgs Kommunalförbund och VINNOVA.

 

Läs mer