Hoppa till huvudinnehåll

Satsning på 14 miljoner kronor stärker dataspelsbranschen i regionen

torsdag, juni 26, 2014

Dataspelsbranschen har under de senaste tio åren haft en stark tillväxt och når idag över en miljard spelare. Svenska spelutvecklare har gott anseende och Västra Götaland är en stark region inom branschen, med ett 40-tal företag som sysselsätter drygt 370 personer. Den satsning som nu är beslutad av Västra Götalandsregionen kommer innebära ökad synlighet på marknaden, tätare samarbete och närvaro på Lindholmen Science Park.

Regionutvecklingsnämnden tog idag beslutet att storsatsa på dataspelsbranschens fortsatta utveckling och tillväxt i Västra Götalandsregionen. Satsningen innebär att Sweden Game Arena, som drivs av Högskolan i Skövde, Gothia Innovation AB och Skövde kommun kan accelerera med kraft.

På högskolan i Skövde finns en av landets bästa dataspelsutbildningar med över 500 studenter, erkänd forskning och ett starkt system för innovationsstöd. Där görs då en satsning genom Sweden Game Arena och som kommer att innebära ett tätare samarbete med och närvaro på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Totalt omfattar projektet närmare 30 miljoner kronor under tre år, i syfte att accelerera tillväxtarbetet inom dataspelsutvecklingen. Beslutet innebär att regionutvecklingsnämnden medfinansierar Sweden Game Arena med 14 380 000 kronor, fördelat på tre år.

Projektet ska bland annat leda till; etablering av minst ett internationellt ledande företag samt en nordiskt ledande aktör, fler internationella allianser, fler utvecklings- och forskningsprojekt, tillväxt och utveckling i befintliga dataspelsföretag och att Dataspelsbranschens årliga Spelutvecklarindex positionerar Västra Götaland som den starkaste start-up-regionen i Norden.

Läs mer om beslutet på vgregion.se