Hoppa till huvudinnehåll

Ny filmteknik demonstrerades på Lindholmen

fredag, februari 7, 2014

Filmfotografen Philippe Ros och koloristen Emmanuel Fortin demonstrerade under GoKinema den nya 4K-tekniken och dess möjligheter för filmmediet.

Den 23-26 januari hölls det årliga evenemanget GoKinema på Gothenburg Film Studios, Lindholmen. För fjärde året i rad möttes filmarbetare från hela världen för att knyta kontakter, se den senaste teknologin, delta i workshops eller bara mingla med andra från branschen.

I år gjorde Media Arena på Lindholmen Science Park det möjligt att avsluta evenemanget med en unik demonstration av 4K grading i samarbete med Camera Center och Sony. Filmfotografen Philippe Ros och koloristen Emmanuel Fortin delade med sig av sina erfarenheter i ett seminarium på högsta tekniska nivå. De båda demonstrerade live vilka möjligheter och genvägar den nya 4K-tekniken ger filmaren. Arbetet för fotografer och ljussättare förenklas då nya möjligheter och en större frihet till efterbehandling öppnas upp. 4K-tekniken ger dessutom en detaljrikedom som inte funnits tidigare vilket gör redigeringsarbetet mer precist och upplevelsen av slutprodukten fantastisk.

Seminariet visade vilka resurser som lokalerna och utrustningen på Lindholmen Science Park har. Med den bakprojicerade skärmen på 3,2x6 meter och en upplösning på 4K (3D-möjlighet i 2K) är detta en perfekt miljö för högupplöst bildbearbetning.

Just nu skapas många nya samarbeten inom filmbranschen, är du intresserad att vara med? Kontakta Martin Svensson, projektledare Media Arena, martin.svensson@lindholmen.se