Hoppa till huvudinnehåll

Internationell appframgång för Göteborgsbaserad spelstudio

fredag, januari 19, 2018

Itatake, en av de spelstudios som sitter hos oss på The Game Incubator på Lindholmen Science Park, har nått stora framgångar runt om i världen med sitt senaste spel Pukk.

Spelet Pukk som lanserades 2017 har toppat AppStore i flera länder inom kategorin gratis familje och actionspel. Även I USA har spelet varit mycket framgångsrikt och klättrat upp till en femteplats.

Inte bara antalet nedladdningar har varit postitivt utan även spelarnas betyg på spelet är mycket höga, med mellan 4,5 - 5 stjärnor av 5 möjliga i snitt vilket har gjort att Apple vid flera tillfällen lyft upp Pukk som ett spel de rekommenderar till sina användare.

Pukk är ett isigt runner-spel som utspelar sig uppe på de frusna älvarna i Norrland. Spelet går i stort ut på att man ska krossa isblock och andra saker som kommer i din väg för att på så sätt samla på dig en massa guld. Ju längre in i spelet du kommer, desto flera saker att krossa. Men det blir även trixigare och det dyker upp hinder du måste undvika, och om du tappar farten blir du fångad av isbjörnen som hela tiden är dig hack i häl.

‒ Vi ville skapa ett enkelt och engagerande runner-spel med en unik spelmekanik och ett level-system, berättar Mattias Granat som är Itatakes Creative Lead. Medan du spelar ska du försöka att samla på dig så mycket guld som möjligt som du sedan använder för att öppna upp lådor, loot boxes. Den andra stora delen i Pukk är att stajla din figur med det du får i lådorna du öppnar.

Pukk är det fjärde spelet från Itatake och ytterligare två spel kommer att lanseras under 2018, som nu även flyttar sig från det mindre formatet på mobilen över till Nintendo Switch. Inom kort planeras även en första lansering i Kina.

Itatake grundades 2011 och består idag av fem personer. Sedan 2017 sitter företaget på The Game Incubator på Lindholmen Science Park och får därifrån coaching och stöttning inför sin fortsatta utveckling. Läs mer om Itatake här

 

Officiell trailer för Pukk