Hoppa till huvudinnehåll

Hibers browserbaserade spelplattform får finansiering på 10 Mkr

torsdag, augusti 8, 2019

Det göteborgsbaserade spelföretaget Hiber, ett av de start-ups som idag ingår i The Game Incubator, har efter sin nyligen avslutade finansieringsrunda fått in 10 Mkr i finansiering för att vidareutveckla sin browserbaserade spelplattform.

Spelplattformen www.HiberWorld.com gör det möjligt för användare att bygga och dela sina egna spel. Än så länge finns plattformen i en beta-version, och en uppdaterad version kommer att släppas inom kort. Genom plattformen är målet att utöka skapandet av spel och hjälpa spel att nå bredare målgrupper. 

- Vi skapar en spel- och underhållningsplattform där användare kan skapa sitt eget innehåll tillsammans med vänner, utan några programmeringskunskaper, samt spela spel som andra användare har skapat, direkt i webbläsaren,” säger Michael Yngfors, VD på Hiber AB. 

- Sådd-finansieringen är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg och att våra planer har validerats av riktigt kompetenta investerare. 

Finansieringen kommer i huvudsak från Stockholm-baserade riskkapitalfonden Luminar Ventures men även andra parter. Finansieringen innebär att de totala investeringarna i plattformen uppgår till omkring 10 Mkr och kommer genom detta att göra det möjligt för företaget att nå sina nästa milstolpar samtidigt som plattformen rullas ut globalt.

- Vi har sett vad demokratisering av innehållsskapande har inneburit för andra sektorer och spelindustrin kommer att följa efter. Bara snabbare, större och mer viralt. 

- Spelindustrin är den största och snabbast växande underhållningssektorn globalt. Grundarteamet på Hiber tar nu bort barriärer och gör det möjligt för vem som helst att skapa, dela och spela egna samt andras spel direkt i webbläsaren. Detta kommer skapa en helt ny vertikal av användargenererat innehåll, säger Jacob Key, Founding Partner på Luminar Ventures.

Hiber drar nytta av de miljarder enheter världen över där spel och underhållning redan kan konsumeras och gör det möjligt för skapare att nå dessa enheter samtidigt som de bygger sina egna spel och upplevelser för att dela med andra.

I HiberWorld behöver användare inte kunna programmera för att bli en skapare. De behöver bara en idé för ett spel och passionen för att bygga det. Användare med programmeringskunskaper kommer kunna skapa mer komplicerade spel men HiberWorld är för alla, oavsett färdigheter. Bolaget har även en roadmap med funktionalitet som verkligen kommer att expandera möjligheterna för att skapa spel och underhållning, samtidigt som det möjliggör för mer komplexitet, direkt i en webbläsare.

Hiber grundades 2017 av spelveteranerna Michael Yngfors och Mattias Johansson och har sedan starten ingått i The Game Incubator på Lindholmen Science Park. Genom The Game Incubator har de fått möjlighet att utveckla och vässa sin affärsidé, och deltaga på de konferenser och mässor som är centrala för att träffa nyckelpersoner i branchen.

 

Om The Game Incubator
The Game Incubator drivs av Gothia Innovation AB, företaget som driver och utvecklar Gothia Science Park i Skövde. The Game Incubator startades i Gothia Science Park i Skövde år 2004 och 2014 öppnades en filial av The Game Incubator på Lindholmen Science Park i Göteborg. Etableringen av The Game Incubator i Göteborg sker i samverkan mellan Gothia Innovation AB och Lindholmen Science Park. Projektet pågår fram till år 2020 och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden genom Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. Läs mer om The Game Incubator