Hoppa till huvudinnehåll

The Game Incubator attraherar internationell uppmärksamhet

onsdag, mars 1, 2017

Game Developers Conference (GDC) är världens största konferens inom dataspelsutveckling. När GDC arrangeras i San Francisco 27 februari – 3 mars finns en delegation på plats under gemensam flagg: Sweden Game Arena. The Game Incubator, med säte på Lindholmen Science Park, är representerad med tre bolag.

IGDB, Pathos Interactive och Kirikoro är alla spelföretag i The Game Incubator på Lindholmen Science Park. Nu är de på plats för att ställa ut och möta branschen på GDC. Dessutom får spelbolagen sällskap av affärscoacher från The Game Incubator samt lärare och forskare på Högskolan i Skövde.

- Vi har en lång historia av att väcka intresse och skapa omtyckta spel och lönsamma bolag i The Game Incubator. Tack vare dessa framgångar har vi en unik möjlighet att fortsätta föra dialog med de mest relevanta spelarna och använda dessa kontaktytor för att introducera nya samt befintliga bolag i inkubatorn, säger Fredrik Örneblad, affärscoach The Game Incubator.

Att närvara och ställa ut under GDC är ett viktigt inslag för spelbolagen. 

- Kvaliteten på bolagens spel är i världsklass och alla aktörer finns på GDC i San Francisco. Möjligheterna till affärer är därmed oändliga, förklara Fredrik Örneblad och fortsätter:

- Genom att närvara hoppas vi även kunna fortsätta attrahera internationell uppmärksamhet till vår inkubatormiljö i förhoppning om nya etableringar och investeringar. 

Är du på plats under GDC?
Kom och träffa The Game Incubator och Sweden Game Arena; South Hall Expo, monterplats 2010.

Mer om The Game Incubator 
Under drygt tio år har Gothia Innovation AB utvecklat The Game Incubator till en nationell ledstjärna och en internationellt respekterad aktör som understödjer och bidrar till fler konkurrenskraftiga dataspelsföretag som kan etablera sig på den globala marknaden. The Game Incubator i Göteborg finansieras av Västra Götalandsregionen och finns på Lindholmen Science Park.

Läs mer om resan till GDC på Gothia Innovations webbsida här

Läs mer om satsningen på Lindholmen Science Park här