Hoppa till huvudinnehåll

Framtidsspaning av Johanna Koljonen

onsdag, september 28, 2016

Den 13-14 oktober hålls Västsvenska Filmdagarna på Gothenburg Studios. I programmet finns nytänkande spaningar, en lansering och en världspremiär.

Nostradamus är ett initiativ från Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park, med syfte att bevaka de snabba förändringarna i film- och tv-branschen.

Den 13-14 oktober hålls Västsvenska Filmdagarna på Gothenburg Studios. Den 13 oktober presenterar Nostradamus den senaste framtidsspaningen ledd av medieanalytikern Johanna Koljonen. När affärsmodeller, produktion, distribution och publikbeteenden skiftar samtidigt är det svårt för mindre länder att hävda sig – och svårt för mindre aktörer att ens hänga med. Nostradamus tar den del av omvärldsbevakningen som enskilda inte har tid med, samlar branschen till samtal om utmaningar och lösningar, och sammanställer spaningar om de närmaste åren på basen av djupintervjuer med expertis i strategiska positioner i branschen.

Föreläsningen följs av ett samtal med Carl Health på Interactive Institute Sweden ICT om normaliseringen av Virtual Reality och transmedia: "The New Normal: Stories Are Bigger Than Platforms".

Läs mer om Nostradamus här

Läs mer om Västsvenska Filmdagarna här

Bild: Bjarke Pedersen