Hoppa till huvudinnehåll

Filmfestival och Open Event – med fokus på AI och innovation

onsdag, januari 31, 2024

Den 47:e upplagan av Göteborg Film Festival drog igång fredagen den 26:e januari med det årliga filmpolitiska toppmötet. Film & TV Lindholmen var på plats och tog del av samtal mellan politiker och olika branschaktörer med filmbranschens nutid och framtid i blickfånget. På måndagen 29:e januari öppnade Gothenburg Film Studios dörrarna för hela branschen och bjöd in intresserade till ett öppet event med föreläsningar, spelning och mingel.

talare framför publik

Andrea Nordwall, Konstnär och universitetsadjunkt i medieteknik.

Öppna mötesplatser som dessa är både unika och viktiga för att främja samverkan och kompetenshöjning inom våra lokala kreativa näringar. Gothenburg Film Studios nytillträdde VD, Daniel Lägersten, modererade kvällen inför ett fullsatt hus, med ett spännande och brett program med fokus på AI i praktiken, kollaborativa processer och case studies med de senaste teknologiska innovationerna inom fälten för rörlig bild.

Film & TV Lindholmen fanns även på plats, där programledare Gunnar Eriksson, gav en heads up om det kommande AI Lab för verksamma inom den audiovisuella sektorn som snart utannonseras, i samarrangemang under våren 2024 med Film & TV Lindholmen, GameLab Lindholmen, Kulturakademin, Filmcentrum Väst och Boost HBG. Kursledare för labbet är Andrea Nordwall, Blekinge Tekniska Högskola, som också var på plats på Gothenburg Film Studios under Open Event och gav en inspirerande dragning om det senaste inom generativ video. AI-labbet, under ledning av Andrea, erbjuder deltagarna fördjupade insikter om de kreativa processerna inom generativ AI och de kreativa möjligheter som den nya teknologin erbjuder.

– Från Lindholmen Science Park är vi givetvis fortsatt nyfikna på den snabba utvecklingen, och vad det kommande AI-labbet kan ge våra lokala kreatörer för nya verktyg när det kommer till att berätta historier, oavsett om det gäller film, spel, VR eller andra medier. Enda sättet att innovera och utvecklas är att vara nyfiken och att utforska tillsammans, säger Gunnar Eriksson, Film & TV Lindholmen.

Gunnar Eriksson

Gunnar Eriksson

Programansvarig