Hoppa till huvudinnehåll

Audiovisual Talks samlade filmbranschen vid datorerna

torsdag, april 30, 2020

Mer än 400 filmintresserade från hela Sverige valde att medverka online när årets första Audiovisual Talks med Amanda Kernell gick av stapeln.

Under webinariet som genomfördes tisdagen 28 april samlades film och tv-branschen framför datorerna för att ta del av när regissören och manusförfattaren Amanda Kernell i ett livesänt samtal fördjupade sig i frågeställningar om manifest och konceptutveckling, i processen från manus till regivision. Moderator var Mikael Bundsen, regissör och manusförfattare, tillika en av författarna på Manusfabriken. I slutet på samtalet bjöds deltagarna in att ställa frågor till Amanda om olika aspekter av hennes yrke. 

Tisdagens seminarium var det första av i nuläget fyra inplanerade, där vi under försommaren kommer att få möta både nationella och internationella personligheter inom film och tv-branschen i exklusiva master classes om kreativitet, samarbeten, manusförfattande och regi. Under vårens kommande webinarier får publiken ta del av föreläsningar av bl.a. Tatjana Samopjan, kreativ konsult, föreläsare och manuscoach, samt Mark W. Travis, internationellt erkänd regissör, föreläsare och författare från Los Angeles.

Audiovisual Talks är ett koncept framtaget med syfte att skapa en fortsatt samhörighet under rådande pandemi, ett forum för inspiration och kunskapsutbyten, under denna tid när många arbetar hemifrån och inte kan ses i vanlig form. Seminarieserien arrangeras av Film&TV och Filmkontoret, Göteborgs Stad, i ett brett samarbete med en stor skara film-aktörer från hela Sverige, något som är unikt i som form.

- Responsen har varit fantastisk, både utifrån uppslutningen från våra samverkansparter, men också i det stora allmänna intresse som sluter upp kring evenemanget. Att få med så många olika aktörer på nationell nivå som samverkar i ett gemensamt initiativ är betydelsefullt och fint”, säger Martina Eriksdotter, Filmutvecklare Göteborg Stad.

Film&TV har tidigare arrangerat branschträffarna Audiovisual Days och Göteborg Storytelling Days, och att nu i rådande pandemiläge ta konceptet vidare digitalt var ett självklart nästa steg. Martina berättar vidare:

- Stadens filmsatsning har ju sedan tidigare positionerat sig i framkant av utveckling, innovation och övergripande samarbeten, så Audiovisual Talks blev på något sätt essensen av det och en självklarhet att arbeta vidare med. Jag ser fram emot vårens seminarier och det finns redan idéer på hur vi kan utveckla detta ytterligare framåt.

Gunnar Eriksson, projektutvecklare på Film&Tv vid Lindholmen Science Park, håller med:
- Det är fantastiskt att få möjligheten att erbjuda detta till branschen! Vi har tagit det etablerade konceptet Audiovisual Days in i det digitala och kan på så sätt både nå en bredare nationell och internationell publik, men även få möjlighet att bjuda in högprofilerade föreläsare från hela världen. 

Läs mer om Audiovisual Talks 

Audiovisual Talks är ett nationellt samverkansprojekt som arrangeras av Film&TV vid Lindholmen Science Park och Filmkontoret, Göteborg Stad i samarbete med Kultur i Halland - FilmFilmbasen/Film StockholmFilm i SkåneFilmregion SydostNorrköpings Filmfond, FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling - VGR och Filmrummet/Svenska Filminstitutet.