Hoppa till huvudinnehåll

Manusworkshop på Manusfabriken

-
Polstjärnegatan 10, Lindholmen

Skriver du på ett kortfilmsmanus? Ta med dig det och vässa inte bara manuset utan dina egna manusförfattarverktyg på vägen! Under tre tillfällen möts vi på Manusfabriken i Göteborg och arbetar i grupp med att utveckla varandras kortfilmsmanus.

Arrangeras av: 
Filmcloud
Manusfabriken
  • I den första workshopen fokuserar vi på kortfilmen och dess form. Mikael går igenom tekniker man kan använda sig av för att utveckla sin idé; hur man till exempel kan använda sig av begränsningar och utveckla början, slut och vändpunkter. Vi diskuterar i grupp vad som gör en kortfilm till en snackis och gör övningar för att hitta kärnan i våra historier.
  • Under det andra tillfället är det fokus på huvudpersonen och dess resa i manuset. Hur skapar man en intressant karaktär på film? Och hur skapar man komplexitet i en karaktär när man har så lite tid på sig att etablera den? Om man inte alls har en huvudperson, hur kan man då bära sig åt för att strukturera en film utifrån till exempel en situation? 
  • Det tredje och sista tillfället så går Mikael igenom tekniker för scenskrivning och visuellt berättande. Merparten av tillfället ägnas sedan åt att vi genomför en feedbackrunda på varandras manus. Målet är att alla skall gå därifrån med energi och inspiration att fortsätta jobba vidare med sitt projekt. 

När: Tre tillfällen, 27/11, 4712 samt 11/12

Var: Manusfabriken, Polstjärnegatan 10, Gothenburg Studios, Lindholmen

Vem: Kursen vänder sig i första hand till de som är 18–30 år gamla. 30+ är välkomna i mån av plats. Du är författare eller regissör till ditt eget manus och är sugen på att utveckla dina kunskaper. Kursen har åtta platser och vi tillämpar först till kvarn-principen.

Avsluta: 17:e november

Anmäl dig här