Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Johanna Koljonen förutspår filmbranschens trender

Hur ser framtiden ut inom film och tv de kommande åren och hur påverkar det oss som är i branschen? Det är frågor som Johanna Koljonen tar upp i årets upplaga av Nostradamus Screen Visions.
Johanna Koljonen, Nostradamus

Den 2 februari släpps Nostradamus Screen Visions 2018 - den femte upplagan sedan 2014. Lanseringen sker traditionsenligt under Göteborg Film Festival och rapporten presenteras då i detalj i en diskussion med flera internationella branschpersonligheter.Läs mer om seminariet här

Bakom den omfattande rapporten står även i år Johanna Koljonen, journalist och medieanalytiker, som är projektledare och drivkraft i projektet Nostradamus. Rapporten vänder sig framför allt till professionella aktörer inom filmbranschen, men även till övriga som har stort intresse för hur filmtekniken och publikbeteenden förändras över tid. 

En gemensam bild av en bransch i snabb förändring
Johanna visar upp en spännande bild av en bransch i fortsatt snabb förändring -  där ny teknik och nya beteenden både på produktions- och publiksidan utvecklas i ett rasande tempo. De snabba förändringarna gör att det är svårt för mindre länder att hävda sig – och svårt för mindre aktörer att ens hänga med. 

Nostradamusrapporten bygger på ett stort antal undersökningar och djupintervjuer med flera av branschens experter som sammanställs och tas vidare i analyser och prediktioner kring hur framtiden ser ut inom film och tv och hur detta kommer påverka branschen och de enskilda aktörerna. 
 

Ett långsiktigt arbete
Nostradamusprojektet har en viktig roll i en bransch där affärsmodeller, produktion, distribution och publikbeteenden skiftar samtidigt. Genom att ta del av Nostradamusrapporten ges den omvärldsbevakning som enskilda aktörer inte har tid eller möjlighet att göra på egen hand. 

Förutom rapporten och det seminarium som kommer hållas under Göteborgs Film Festival, så har  Nostradamus ett långsiktigt uppdrag - genom att löpande hålla dessa diskussioner och kunskapen vid liv ser man att fler aktörer kan hålla sig konkurrenskraftiga och filmens möjligheter kan fortsätta utvecklas i takt med de förändringar man står inför.

 

Johanna Koljonen

Nostradamus är ett initiativ och ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park, med syfte att bevaka de snabba förändringarna i film- och tv-branschen. Läs mer om Nostradamus här

Projektledare har sedan starten varit Johanna Koljonen, medieanalytiker och journalist  som under en lång karriär arbetat med produktioner för TV, film och tidningar parallellt med sitt arbete som moderator. Läs mer om Johanna här