Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Virtual Reality på allas pannor?

Foto: McDonald's Sverige

När slår Virtual Reality igenom - och hur? frågade jag mig i en tidigare bloggpost. Sedan dess har åtminstone två ytterligare kommersiella aktörer klivit fram och försöker nu sätta tekniken med ett gummiband runt en vars huvud. 

McDonalds lanserar Happy Goggles (som Google Cardoard fast av en Happy Meal-kartong) på utvalda restauranger, och släpper samtidigt ett VR-spel som fungerar med smartphone och den här typen av enklare VR-hjälpmedel.

I samma veva lovar Samsung att alla som förhandsbokar deras snart släppta Galaxy och Edge-telefoner får Gear VR på köpet. Gear VR kan väl enklast beskrivas som ett mellanting mellan Oculus Rift och den ombyggda snabbmatskartongen. Det är fortfarande smartphonen som är kärnan (och skärmen), men den bjuder på lite mer komfort än kartonghållarna.

Att intresset för Virtual Reality är stort det märker vi inte minst här på Lindholmen Science Park. Seminariet Virtual Reality i fokusVisual Arena den 18 mars är fullbokat (möjlighet till väntelista finns, mer info i programmet). Seminariet handlar om Virtual Prototyping, visualisering i stadsplanering och interaktiv 3D.

 
Martin Svensson
Projektledare Film & TV
Martin Svensson