Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Videomannen

FOTO: Sara Gustavsson

Projektet Videomannen är en dramakomedi i långfilmsformat om två personer som möts av en händelse och finner varandra genom att möta varandras svagheter och utanförskap.

Filmen bygger på ett originalmanus av Kristian A Söderström, som även kommer att regissera. World of Film AB har lyckats knyta flera etablerade skådespelare till projektet och drivs av viljan att berätta sin historia och samtidigt ge mindre erfarna filmarbetare att ta plats i så kallade A-funktioner för första gången och arbeta tillsammans med välmeriterade professionella aktörer.

– Videomannen kan bli en väldigt stor film för en förhållandevis låg budget med tanke på berättelsen och våra stora skådespelare. De hade aldrig ställt upp på detta viset om de inte trodde stenhårt på projektet. Materialet vi nu hittills filmat är över förväntan.Alla inblandade är väldigt positiva och övertygade om att vi ska lyckas komma hela vägen till biodukarna, säger Jim Lindmark, Creative Producer på World of Film.

Läs artiklen "En ovanlig videoman" i Göteborgs-Posten

Filmprojektet Videomannen har fått stöd av Lindholmen Science Park via Göteborg Stads filmsatsning i urvalsomgång 3/2015 samt 1/2016. I den senare urvalsomgången ansökte World of Film AB om stöd för att kunna slutföra en pilotfilm för att säkerställa resterande delar av finansieringen. Det är referensgruppens bedömning att projektet på ett positivt sätt kan bidra till att stärka den lokala branschen framförallt genom de nya erfarenheter som många av de inblandade kommer att få.

För mer information om Videomannen kontakta:
Jim Lindmark, Creative Producer, World of Film, jim@wofab.com, 031-70 70 799

Följ projektet på Facebook

Följ projekt på Instagram @videomannen_official