Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Viking destiny

En film om svek och ära

Viking destiny, baserad på idé och manus av David LG Hughes och producerad av det nya svenska produktionsbolaget Fatal Black, är utvecklad med stöd av Lindholmen Science Park.

Viking Destiny är en film om svek och ära, utspelad på vikingatiden. I filmen följer vi vikingprincessan Norse, tronarvinge, vars liv sätts på spel då hon oskyldigt anklagas för mordet på sin far, kungen. Hon reser världen över tillsammans med Odin för att bygga upp den armé hon behöver för att återta tronen. 

I huvudrollen som Odin ser vi Terence Stamp och i en av rollerna medverkar även den  göteborgsbaserade skådespelaren Timo Nieminen.

Filmen produceras av David LG Hughes nya svenska produktionsbolag Fatal Black i Göteborg, i samarbete med Andee Ryder och Misfits Entertainment of London.

Filmen har fått mycket uppmärksamhet och kommer nu att visas på EFM - European Film Market Festival i Berlin som pågår 15-23 februari i år. 

Läs mer om Viking Destiny

Viking Destiny på Facebook

 

Motivering till beslut
Historien låter det traditionella vikinga-temat möta en stark kvinnlig huvudkaraktär och det är referensgruppens bedömning att ett stöd till projektet kan bidra till att lansera både filmen och lokala inspelningsmiljöer för en internationell publik.

I detta skede ansöker man om stöd för att utveckla manus och möjligheter till internationella partnerskap. Inspelningen planeras med utgångspunkt i det stora utbud som Göteborg erbjuder av miljöer, från skog till hav, och effektiviseras av produktionsbolagets goda kontakter med bland andra lokala vikingasällskap.

 

viking_destiny_poster.jpg