Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Meduza

Videoverk i 360 grader

Medusa är ett videoverk filmat i 360° som upplevs genom Virtual Reality-glasögon, en estetisk uppslukande upplevelse som ligger på gränsen mellan fakta och fiktion.

Verket beskriver ett Europa i kris och händelserna som utspelas i filmen består av en mix av fakta och fiktion, där fantasi och verklighet blandas. I piloten vill konstnären återskapa en verklig händelse där vi som tittare blir vittnen och ställs i berättelsens centrum. 

Verkets titel refererar till den grekiska myten om att förstenas när man ser in i gorgonen Medusas ögon, men kan även associeras till Theodoré Gericaults målning Medusas Flotte (1818-1819), som skildrar överlevande från ett skeppsbrott och hur människor drabbas av makthavarnas bristfälliga beslut. 

Medusa är till stor del inspelad på Borås Konstmuseum. Totalt medverkar 63 aktörer,  bland annat flera från Agape, en frivilligorganisation för ensamkommande barn och ungdomar.

Utställningen är producerad i samarbete med Borås Konstmuseeum med stöd från IASPIS, Västra Götalandsregionen, Kultur i Väst och Lindholmen Science Park.

Meduza hade premiärvisning på Borås Konst Museeum 2019.

Motivering till utdelat stöd

Referensgruppen ser i den sökande en ambitiös, driven och kreativ konstnär med en unik ton och vision, och genom att ge projektet bifall bedömer referensgruppen det som en god förutsättning för att sökande skall kunna slutföra projektet.

Mer om Meduza här