Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Maskineriet

Svensk-norsk thrillerserie

“Maskineriet” är en thriller-serie i 8 avsnitt som utspelas i norska Sandefjord. Serien hade premiär på Viaplay under våren 2020.

 

Maskineriet är en actionfylld thriller-serie som utspelar sig i gränslandet mellan Sverige och Norge, men även i gränslandet mellan sanningar och lögner. I handlingens centrum står Olle Hultén, en vanlig familjefar, som vaknar upp på bilfärjan mellan Sandefjord och Strömstad efter en blöt jobbkonferens. Han kommer inte ihåg något, men hittar en påse fylld med kontanter, en pistol och en rånarluva bredvid sig. Instinktivt flyr han från polisen som jagar honom, och en kamp för att bevisa sin oskuld både för polisen och sin familj inleds.

Den norska skådespelaren Kristoffer Joner (The Revenant) ses i huvudrollen som Olle Hultén och Richard Holm, som tidigare regisserat  Gåsmamman och Heder är huvudregissör. För manus står Manusfabrikens Niclas Ekström och Kjersti Ugelstad.

Maskineriet hade premiär den 24:e maj 2020 på Viaplay.

Motivering till utdelat stöd

Referensgruppen beviljar projektet finansiering då tv-serien kommer vara lokalt producerat tv-drama med visningsyta i de nya tv-kanalerna. Det är en stor produktion för ett mindre bolag och finansieras utanför traditionella finansieringsramar, vilket är intressant för det lokala näringslivet.

Mer om Maskineriet här