Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Märta Proppmätt

En pedagogisk berättelse i 3D

I 3D-filmen och tv-serien Märta Proppmätt beskrivs vår värld i form av ett akvarium, där man på ett lekfullt och ändå pedagogiskt sätt förklarar hur vi borde ta vara på resurserna bättre och inte glupskt konsumera allt och alla.

Att tala om allvarliga saker med barn kan göras på ett roligt sätt utan moraliska pekpinnar. Märta Proppmätt är en glupsk guldfisk utan impulskontroll, som längtar efter kärlek och vänskap. Men hennes tendens att äta sina vänner orsakar problem. Hennes vana att tänka på sig själv först är hennes eviga dilemma. Trots sina många brister har Märta ett hjärta av guld. Hon måste lära sig att acceptera och omfamna skillnader.

Märta måste mäta sina krafter med det avundsjuka algmonstret som byggt ett alldeles eget rike av bajs och avfall i Underjorden. Denna dystra plats, där både lipsillar och köttätande växter somnar av syrebrist, hotar nu det rena och fina akvariet. 

Läs mer om filmen här

Status på projekt

Kortfilmen Märta Proppmätt hade biopremiär i september 2017 och har visats på SVT Play. 2018 beviljades projektet utvecklingsfinansiering för att vidareutveckla filmens format till långfilm och tv-serie.

Trailer

 

Motivering till beslut
Göteborgsbaserade produktionsbolaget Cinenic fortsätter att bredda sitt produktionsutbud med den här animerade tv-serien och långfilmen. Det är referensgruppens bedömning att projektet har en god chans att resultera i en modern och kvalitativ film och tv-serie för en bred målgrupp av barn.