Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Kaka söker maka

En komedi från Cinenic Film

En medelålders kvinna, Lo, har dumpat sin tjugo år äldre partner för en tjugoår yngre kvinna men har svårt för att klippa banden helt. Dessa tre generationers kvinnor har olika känslomässiga bindningar till varandra som de försöker hantera när de lever under samma tak.

Kaka söker maka bryter ny mark på en webbseriemarknad som fortfarande är i sin linda. De flesta serier som skapas inom den här genren i Sverige är förknippade med en yngre målgrupp. Kaka söker maka riktar sig i första hand till kvinnor i åldersspannet 30 till 60 år. 

Serien har skapats av prisvinnande författarduon Martina Bigert och Maria Thulin (bl.a. Gynekologen i Askim) och utvecklas i samarbete med Annika Hellström och Erika Malmgren på Cinenic Film.

 

Motivering till finansiering
Referensgruppens bedömning är att projektet har ett kvalitativt innehåll och en tydlig plan till förverkligande via svensk finansiering, men kan också visa sig intressant för internationella VOD-kanaler vilket referensgruppen ser som mycket positivt. I den äldre generationen finns också den kommande webbanvändaren. Projektet utgör även ett viktigt steg i bolagets utveckling från långfilm mot serieformatet.