Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

The Golden age

- a film about Union Carbide Productions

The Golden age - a film about Union Carbide Productions, är en långfilmsdokumentär om det göteborgska kultbandet och den tid de levde i - en film om åttiotalet, klasskillnader och revolter sett genom bandets ögon.

Kultbandet Union Carbide Productions kunde ses på fester och nattklubbar runt om i Göteborg under slutet av 80-talet och början på 90-talet. Bandet blev efter sin splittring det framgångrika The Soundtrack of Our Lives med medlemmarna Ebbot Lundberg, Ian Person och Björn Olsson i fronten.

Nu, mer än 25 år senare, har historien om bandet, och inte minst historien om den tid som deras saga utspelar sig i, samlats i en långfilmsdokumentär.

Filmen, som planeras bli ca 70 minuter lång, bygger till stor del på arkiv från videoinspelningar från bandets storhetstid, men även från nyfilmade spelningar som togs vid bandets återförening 2016, och varvas med intervjuer med medlemmarna i bandet.

Bakom filmen står regissören Hans-Erik Therus, tidigare känd för sina filmer om Bo Hansson (Ur Trollkarlens Hatt) och Dag Vag (Alltmedan Stjärnorna Föds Och Dör), och producenten Hjalmar Palmgren.

Motivering till utdelat stöd

Projektet beviljades stöd baserat på dess innovativa plan att arbeta med finansiering, marknadsföring och distribution genom crowdfunding och genom att anlita en pr-expert. Projektet har stor internationell potential genom bandets redan befintliga målgrupp.

Trailer