Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

The Comfort Zone

Östersunds sjungande fotbollsspelare

Dokumentären "Östersunds sjungande fotbollsspelare" kombinerar konst, kultur och sport. Projektet handlar om en unik gränsöverskridande företeelse där kultur möter idrott.

Filmen har fokus på Graham Potters okonventionella metoder att ta hjälp av professionella dans och sångpedagoger för att utveckla spelarna i det allsvenska fotbollslaget Östersund. 

Maxida Märak är hiphopmusiker, jojkare, samisk smideskonstnär och Östersunds Fotbollsklubbs konstnärliga ledare 2017. Utifrån lagets kulturträning med Maxida Märak har Thomas Reckmann och Minka Jakerson följt Östersunds fantastiska framgångar i Europa League. Dokumentären skildrar ett möte mellan kultur och idrott, mellan manligt och kvinnligt och hur psykosociala faktorer kan påverka sportsliga framgångar. 

 

Dokumentären "Östersunds sjungande fotbollsspelare" har premiär den 5 april på SVT. 

Se filmen på SVT Play här

 

Se trailer

Motivering till utdelat stöd
Filmbolaget T3 Reportage utvecklar idén tillsammans med Minka Jakerson, fotograf och regissör baserad i Västra Götaland. Referensgruppens bedömer att projektet kan bidra till den lokala filmbranschen genom att stärka erfarenheterna och möjligheterna till en positiv branschutveckling av både format och nya affärskontakter.