Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Välbesökt branschträff

Emiliano Goessens, Frida Hallberg ich Marit Kapla. Presentation av Gothenburg Kids, en tv-serie under utveckling.

Det blev fullt hus när Lindholmen Science Park bjöd in till branschträff den 31 maj i Visual Arenas lokaler. Dragplåster var en färsk utvärdering av utvecklingsfinansieringen samt presentationer av projekten Hashtag och Gothenburg Kids.

Göteborgs Stads filmutvecklare Martina Eriksdotter inledde med att ge en helhetsbild av den utökade satsning på film som kommunstyrelsen beslutade om 2013.

En del av satsningen är Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering för innovativa projekt inom film, tv och rörlig bild. Under april och maj har en stor del av de finansierade projekten deltagit i en utvärdering.

Slutsatserna innebär bland annat att Lindholmen Science Park kommer att prioritera att stimulera kontakten mellan kreatörer och producenter. Dessutom kommer de kommande ansökningsomgångarna att lägga extra vikt vid projekt med internationell räckvidd, projekt som finansieras utanför traditionella strukturer samt tv- och webbserier.

Läs hela presentationen från branschträffen här 
Läs hela utvärderingen här

Extra roligt var det att två av de finansierade projekten presenterade sig. Från webbserien Hashtag som nyligen sänts via SVT play kom manusförfattarna Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert samt producenten Lizette Jonjic från Zentropa Sweden. Den kommande tv-serien Gothenburg Kids som utvecklas av Götafilm, representerades av manusförfattaren och regissören Emilano Goessens och producenten Frida Hallberg.

Den 12 juni är det deadline för nästa ansökningsomgång för utvecklingsfinansieringen. Mer information och uppdaterade riktlinjer och ansökningsguide finns här.

I oktober bjuder Lindholmen Science Park in till ny branschträff i samarbete med framtidsspaningsforumet Nostradamus och andra aktörer. Mer information kommer på film.lindholmen.se.