Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

SZU - Wife of no one

Projektet SZU - Wife of no one är innovativt på flera sätt. Manuset, som är en originalidé, är löst baserad på en verklig gestalt i den kinesiska historien.

Filmbolaget Gothenburg Studios har länge varit ett nav i Göteborgs filmproduktion, med lång erfarenhet inom filmproduktion. Nu har bolaget utvecklats från att vara en samarbetspartner till att själva producera film, något man gör på ett i många avseenden nyskapande sätt.

Zheng Yi Zhao var en av de mest framgångsrika och fruktade piraterna i landets historia. Hon var aktiv under tidigt 1800-tal och är en av få pirater som pensionerat sig från sin verksamhet med förmögenhet och livhanken i behåll.

Projektet handlar inte bara om filmen, syftet är främst att etablera affärsrelationer på den kinesiska marknaden. Något som bedöms ha stor potential.

Referensgruppen på Lindholmen Film & TV bedömer att projektet kan bidra till den lokala filmbranschen i väst/Göteborg i och med nya erfarenheter och möjligheter till en ny marknad med nya affärskontakter.

Läs mer om historien bakom Zheng Yi Zhao på Wikipedia