Hoppa till huvudinnehåll

Galaxonauterna

En spännande och humoristisk TV-serie för barn

Projektet Galaxonauterna bygger på ett originalmanus av Erik Lundin och Kristina Sandfors och planeras bli en tv-serie om 12 avsnitt à 15 minuter.

Klipp från Galaxonauterna

Galaxonauterna är en spännande och humoristisk TVserie för barn, främst i åldrarna 6 - 9 år. Formen är unik genom att vara live action i kombination med animatronicsdrivna dockor.

Erik Lundin har drivit projektet sedan start. Lindholmen Science Park stöttade initialt en pilot, inklusive framtagande av två dockor, ca: en meter höga, som spelar de två huvudkaraktärerna. Dockorna har skapats av Peter Holmgren på Gothenburg Propmakers.

Det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Fundament Film har sedan tidigare arbetat inom flera olika genrer, och utvecklar nu sin verksamhet även mot målgruppen barn. Fundament Film och Erik Lundin utvecklar projektet tillsammans och arbetar med att ta fram en trailer för serien.

Motivering till utdelat stöd
Det är referensgruppens bedömning att projektet Galaxonauterna kan bidra till den lokala filmbranschen genom att stärka erfarenheterna av att arbeta med originalprojekt för barn. Det görs i en form där live action kombineras med animatronics-drivna dockor. Projektet belyser aktuella samhällsämnen via gestaltningar utan att bli övertydliga och har goda möjligheter att bidra till en positiv utveckling för den lokala branschen, varför stöd föreslås.

Fakta 

Titel: Galaxonauterna
Produktionsbolag: Fundament Film 
Manus och regi: Erik Lundin
Format: Tv-serie i 12 avsnitt
Status: Under utveckling