Hoppa till huvudinnehåll

Exfrun

Långfilmen Exfrun skrivs av Katja Wik i samarbete med Marie Kjellson och är en tematisk film om svårigheten med att se sitt eget ansvar i en relation som inte fungerar.

Kvinna sitter vid ett bord och håller ett klas vin, klipp från Exfrun

Det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Kjellson & Wik AB grundades 2013 av producent Marie Kjellson och regissör Katja Wik. Bolaget fokuserar på produktion av oberoende filmer av författare och regissörer med en ny och originell utblick. Kjellson & Wik AB har sökt finansiering för att utveckla projektet Exfrun vidare genom en arbetsmetod som kombinerar casting, provfilmning och manusutveckling.

Motivering till beslut om finansiering 

Kjellson & Wik AB har sökt finansiering för att utveckla projektet vidare genom en arbetsmetod som kombinerar casting, provfilmning och manusutveckling. Det är referensgruppens bedömning att projektet kan bidra till att utveckla såväl ett kvalitativt slutresultat som ett innovativt arbetssätt, samtidigt som det stärker ett lokalt förankrat filmproduktionsbolag med utvecklingspotential, varför stöd föreslås.

Motivering till utdelat stöd
Det är referensgruppens bedömning att projektet kan bidra till att utveckla såväl ett kvalitativt slutresultat som ett innovativt arbetssätt, samtidigt som det stärker ett lokalt förankrat filmproduktionsbolag med utvecklingspotential, varför stöd föreslås.

Fakta

Titel: Exfrun
Produktionsbolag: Kjellson & Wik AB
Producent: Marie Kjellson
Regissör: Katja Wik
Format: Långfilm
Produktionsår: 2017