Hoppa till huvudinnehåll

Butiken / The Store

Butiken är en film om ett nutida Sverige som både skildrar ett allt hårdare arbetsklimat, men som också andas hopp i form av möjligheter att använda resurser på mer hållbara sätt. Butiken är ett satirdrama, skapat genom en kombination av dockanimation och live action.

Klipp från filmen Butiken

Eleni som är ensamstående mamma blir befordrad till butikschef i en lågprisbutik. I sina försök att uppfylla ledningens krav på vinstmaximering pressar hon de anställda att arbeta hårdare än någonsin förr, samtidigt som hon drar ner på både löner och arbetstimmar. När Shukri som arbetar i butiken blir gravid vågar hon inte berätta detta för Eleni, eftersom hon är rädd att bli uppsagd. Hon tvingas dölja sin växande mage samtidigt som hon arbetar i ett allt högre tempo. Bakom butiken samlar hemlösa kvinnor den mat som kastats i sopcontainern och påbörjar långsamt en process mot att bygga ett mer hållbart kollektiv.

Status på projekt

Butiken/The Store gick till produktion hösten 2020 med inspelning i Västra Götalandsregionen. 

Projektet har beviljats stöd 2019 och 2020.
 

Motivering till beviljat stöd

Referensgruppen ser ett projekt med ett starkt relevant tema. Bakom projektet står ett lokalt baserat team med två Göteborgsbaserade kreatörer som kommer att arbeta innovativt redan i utvecklingsprocessen med marknadsföring och målgruppsbearbetning. 

Fakta

Titel: Butiken/The Store
Produktionsbolag: Tangram Film
Regi och manus: Hanna Sköld
Producent: Lovisa Charlier
Format: Långfilm, Hybrid live-action/marionettanimering
Produktionsår: Premiär 2022