Hoppa till huvudinnehåll

Studio Jox samarbetar över gränserna

måndag, juni 17, 2024

Studio Jox erhöll Film & TV Lindholmens innovationsstöd till innovativa aktörer under omgång 3, 2023. Vi träffade Jonas Myrstrand och frågade om vad som hänt sedan sist och om han har några tips att ge till andra som vill söka innovationsstöd.

en person som tittar fram från VR-glasögonen

Jonas Myrstrand på Studio Jox.

Hej Jonas! Vad gör ni just nu?

– Vi är just klara med en dokumentärfilm ”Last Ship & Gbg Tidevarv i VR”. Filmen följer körprojektet Last Ship och VR-projektet om Göteborgs varvsepok och visar när Körcentrum Väst med 400 sångare sjöng vid 400 års jubileet i frihamnen 2023. Filmen har premiär på Bio Aftonstjärnan 7 sep på Lindholmens kulturdag.

Även en långfilm får premiär i höst med en mix av fiktion, dokumentär och animation; PAPPA BLUEBERRY - precis som en film. 

Dessutom färdigställer vi projektet ”KulturVarvet i AR”, promenadstråket längs Norra Älvstranden - en givande tur mellan varven idag, med samarbetspartners och där vi fått stöd av Film & TV Lindholmen.

Ja, ni erhöll Film & TV Lindholmens Innovationsstöd för "KulturVarvet i AR" under 2023. Kan du berätta lite mer om hur har ni använt medlen? 

– Vi har producerat content material, grafik, film/mobil-anpassning, fotoredigering, 3D till AR-tekniken och testat olika former o varianter med våra samarbetspartners bl a Varvshistoriska Föreningen i Göteborg och skall sammanställa och presentera detta för flera intressenter efter sommaren. Vi arbetar med 3D-animatör, grafiker, redigerare, producent, röstinspelningar och arkivmaterial och mycket annat. Om man vill veta mer om vårt arbete är man välkommen att höra av sig!

På vilket sätt arbetar du/ni innovativt, tycker du?

– Vi har utvecklat flera projekt med VR och nu AR-tekniken, men för mig som kreatör är det alltid storyn som står i första rummet och ska förstärka/fördjupa med nya innovativa perspektiv för upplevelsen och inte tvärtom.

Vad skulle du ge för tips till någon som funderar på att söka vårt Innovationsstöd?

– Tänk nya former, nya perspektiv för Din Story för nya och gamla användare. Det vill säga; en konkret presentation av idé och vision med tekniken som lyfter upplevelsen för vem, när och hur. Tänk pilot, tester, utvärdering, utveckling och det viktigaste: med samarbeten. Vilka/vem kan också vara intresserad av detta som vi kan utveckla ihop, innan, under och efter...

Erhöll Film & TV Lindholmens innovationsstöd 2023

Projektet beviljades Film & TV Lindholmens utvecklingsstöd till innovativa aktörer 2023. Motiveringen för beviljat stöd var på grund av projektets innovativa potential, bland annat för att utveckla en hemsida där filippinare, anonymt, kan dela med sig av sina historier kopplade till ämnet. En hemsida som blir ett galleri där bland annat AI används för att generera bilder.