Hoppa till huvudinnehåll

Sök och bli en deltagare av Narrative XR Lab

måndag, april 25, 2022

Vill du vara med på resan att utveckla berättandet i XR och med det stärka Västsveriges kompetens kring XR?
Ansök för att bli en del av Narrative XR Lab som startar den 2 september och pågår till 28 oktober 2022.

Extended Reality (XR), där medier som VR, AR & MR ingår, växer och utforskas av allt fler aktörer. Vi söker nu dig som vill utforska konstnärligt berättande i mediet, samt stärka din kompetens och skapa idéer tillsammans i tvärdisciplinära grupper bestående av regissörer/kreatörer/konstnärer, grafiker/spelutvecklare och projektledare. 

Vi söker flera personer med en bakgrund som

 • Kreatör/författare/regissör - som är van att skapa berättelser, koncept och leda konstnärliga processer. Med bakgrund från scenkonst, film, TV, eller spelbransch med narrativitet som fokus.
   
 • Producent/projektledare - som har erfarenhet av att producera TV, film, scenkonst och/eller spel och kan leda och driva arbetsprocesser framåt.
   
 • Utvecklare/interaktionsdesigner - som är van vid att arbeta med 3D-verktyg, spelmotorer och har en bra förståelse kring interaktivitet och kan modellera i 3D och skapa prototyper till olika plattformar.
   
 • Futurister / tekniker

Vi erbjuder

Som deltagare erbjuds du handledning i hur man arbetar med storytelling i XR samt hur man arbetar tekniskt i 360-graders video samt VR-produktion. Du får även ta del av föreläsningar, seminarier och praktiska workshops som ger inspiration och kunskap kring omvärld och branschen, samt vad som krävs för att skapa berättelser i XR och immersiva medier. 

Utöver handledning i ovanstående tekniker kommer ni i multidisciplinära team att skapa en XR-idé med stöd från kunniga experter i lokaler där utrustning och teknik tillgängliggörs. Med god kunskap om behov och teknik kommer ni att ta fram en idépresentation med budget och finansieringsplan som ska kunna presenteras för bransch och finansiärer med förhoppningen att er idé realiseras efter projektets slut.

 • Sista ansökningsdag: 22/6 2022
 • Start den 2 sep, avslut den 28 oktober
 • Tidsåtgång: 4 - 6 timmar veckan
 • Det går att kombinera att delta i Narrative XR Lab med studier och deltidsjobb
 • Som deltagare förväntas du vara med på workshops, nätverksträffar och utbildningar som sker inom ramen för projektet

Projektet Narrative XR Lab genomförs av Visual Arena på Lindholmen Science Park i samarbete med Gothenburg Film StudiosRISEHDK-ValandKulturförvaltningen, Västra GötalandsregionenKultur i Halland och Film&TV vid Lindholmen Science Park

Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd

Sök till Narrative XR Lab