Hoppa till huvudinnehåll

Sök finansiering för film- och tv-projekt under 2022

onsdag, november 10, 2021

Datum för nästa års ansökningsomgångar för finansiering av film- & tv-projekt är nu släppta. Likt tidigare år utlyser Lindholmen Science Park tre omgångar per år för stöd till innovativa utvecklingsprojekt med sista ansökningsdatum 3 februari, 18 maj och 5 oktober.

Satsningen är en del av Göteborgs Stads filmsatsning på innovativa utvecklingsprojekt inom film, tv och rörlig bild och vänder sig huvudsakligen till etablerade producenter och kreatörer som har möjlighet att utveckla och producera professionella produktioner.

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller utveckling av affärsstrategin. Projekt som är under inspelning, eller efterbearbetning kan inte söka finansiering.

Gemensamt för alla typer av projekt är att Lindholmen Science Park söker innovativa projekt, dvs. projekt som innehållsmässigt, affärsmässigt, arbetsmässigt eller på annat sätt är nytänkande och/eller kan skapa ett mervärde för branschen.

Under 2022 ligger tyngdpunkten på att stötta projekt som:

  • Främjar tillväxten av etablerade aktörer inom Göteborg med omnejd
  • Främjar samarbeten mellan etablerade och mindre etablerade aktörer
  • Finansieras och/eller utvecklas utanför traditionella strukturer
  • Genererar kompetens inom regionen
  • Har en internationell räckvidd

ANSÖKNINGAR – DATUM 2022
Omgång 1
Öppnar: 3 januari
Stänger: 3 februari kl. 17:00
Projektmöten: 22 februari

Omgång 2
Öppnar: 19 april
Stänger: 18 maj kl. 17.00
Projektmöten: 7 juni

Omgång 3
Öppnar: 5 september
Stänger: 5 oktober kl. 17.00
Projektmöten: 27 oktober

Ansökan sker genom ett formulär som publiceras på film.lindholmen.se. Valda projekt bjuds in till muntliga presentationer – projektmöten – inför Lindholmen Science Parks referensgrupp.

Här kan du läsa mer om projektfinansieringen och om tidigare beviljade projekt (länk: https://film.lindholmen.se/branschutveckling/projektfinansiering). Ladda även ned vår ansökningsguide för att läsa mer om vår stödform och ansökningsförfarandet.

Varmt välkommen med din ansökan under 2022!