Hoppa till huvudinnehåll

Sex projekt får Innovationsstöd för film och rörlig bild

tisdag, april 11, 2023

Årets första ansökningsomgång av Innovationsstöd för film och rörlig bild är klar. Sex projekt beviljas sammanlagt stöd om 500 000 kronor.

stjärna med rök i bakgrunden

Bland 30 ansökningar blev sex projekt beviljade. 

– Vi är glada över att kunna fortsätta stötta och stärka producenter och idéskapare i regionen, för att skapa en långsiktig utveckling i hela film- och tv-branschen. Jag ser fram emot att följa dessa sex projekt framåt, säger Gunnar Eriksson, projektledare för Film & TV vid Lindholmen Science Park.

Projekt som beviljas stöd omgång 1 (2023)

Nästa omgång för nya projekt öppnar den 19 april

Har du som producent eller kreatör en projektidé inom film, TV och rörlig bild som du/ni vill utveckla? Möjligheterna att tänka och verka kreativt och nyskapande i våra audiovisuella branscher är idag fler än någonsin, i en tid då vi ser mer film och rörlig bild än någonsin, var vi vill, hur vi vill, när vi vill! Ansökan för nästa omgång öppnar den 19 april. Är du intresserad att söka, kontakta gärna projektledare Gunnar Eriksson i förväg för att diskutera projektet eller en eventuell ansökan.  

Mer om projektfinansieringen

  • Hanteringen av stödformen sker i samverkan mellan Film & TV Lindholmen och Kulturförvaltningens enhet för kulturstöd.
  • Syftet med stödformen är att stärka producenter och idéskapare, för att skapa en långsiktig tillväxt i hela den regionala film- och tv-branschen.
  • Stödet kan sökas tre gånger per år. 
  • Från 2014 till 2023 har ca 200 projekt beviljats finansiering.