Hoppa till huvudinnehåll

Residenter på Manusfabriken 2022

onsdag, januari 12, 2022

Nu är det klart vilka författare som har valts som residenter på Manusfabriken, och vi välkomnar Susanna Martelin, Lisa Meyer och Anna Nygren.

Susanna Martelin arbetar som lärare på YRGOs manusförfattarutbildning, från vilken hon själv är alumn. Hon har bakgrund som skönlitterär romanförfattare, har arbetat med teaterproduktion och inom rättsväsendet. Under tiden hon har residens hos Manusfabriken planerar hon att utveckla en teveserie, för vilken hon och producenten Daniel Lägersten har fått projektstöd från Lindholmen Science Park. Susanna bor tillsammans med man och två barn i Göteborg.

Lisa Meyer och Anna Nygren är en duo som jobbat tillsammans i drygt två år med flera olika projekt. Under residenstiden på Manusfabriken kommer vi arbeta med långfilmen DEMANDS OF A TEENAGE HEART, som handlar om femtonåriga Melanie och den landsbygdsort hon lever i. Lisa är regissör och manusförfattare, utbildad vid Akademin Valand. Anna är dramatiker och författare. Vi har ett gemensamt intresse för landsbygd och andra perifera platser, och de tjejer som finns där.