Hoppa till huvudinnehåll

Missa inte Audiovisual Days 14-15 november!

måndag, oktober 14, 2019

14-15 november är det dags för årets upplaga av Audiovisual Days att gå av stapeln - en mötesplats för innovation och skapande inom film, tv och VR.

Årets upplaga av Audiovisual Days presenterar ett brett innehåll kring internationellt aktuella frågor, inte bara i filmbranschen, utan för alla som jobbar med utveckling av film, tv, spel, VR/AR/XR och annan rörlig bild. Liksom tidigare år bjuder vi in till två fullspäckade dagar för dig som vill få insikter, kunskaper och kontakter för att skapa morgondagens starka berättelser och upplevelser.

Det är helt kostnadsfritt att delta på Audiovisual Days, men platserna är begränsade så vänta inte med din anmälan! Anmäl dig här >

Bland årets programpunkter:
 

Nostradamus - Globala hot, nya giganter och AI som kreativt redskap
Göteborg Film Festival bjuder in till frukostfika och en försmak av 43:e Göteborg Film Festival.

Presentation av Nostradamus 2019 - Globala hot, nya giganter och AI som kreativt redskap - journalisten Johanna Koljonen ger en uppdaterad key-note av den sjätte Nostradamus-rapporten "Relevance in a New Reality", följt av ett samtal med expertgäster om användning av AI inom audiovisuella branscher, nu och i en nära framtid. 

Alphapanda: strategisk marknadsföring av film
Mattias Noschis, grundare av Alphapanda, Med bred, internationell erfarenhet och unika kunskaper om sociala medier ger Mattias Noschis en exklusiv genomdragning om marknadsföring av film från en producents perspektiv, både i fiction och dokumentära filmprojekt. Föreläsningen är på engelska.

Writers' room – hur skriver man tv-serier tillsammans?
Manusfabriken leder ett panelsamtal om hur man skapar ett perfekt writers room. Hur går det till när våra stora tv-serier skrivs? Hur arbetar manusförfattarna när de skriver på ett gemensamt projekt? Hur behåller man visionen när man är ”många kockar”?

I panelen sitter manusförfattarna Jesper Harrie (Bonusfamiljen, Solsidan), Kjersti Ugelstad (Maskineriet, Torpedo), Niclas Ekström (Molanders, Maskineriet) och Karin Aspenström (Sjukt oklar, Revolt). Arrangemanget är ett samarbete mellan Centrum för Dramatik Syd och Manusfabriken.

En halvdag med VR och framtidens teknik
Andra omgången av Narrative VR Lab presenteras av upphovspersonerna, med möjlighet att uppleva demoversioner av de olika filmerna på plats, två i VR och en i AR. Presentationerna följs av ett samtal med fokus på distribution och nästa generations tekniska lösningar.

Narrative VR Lab är ett innovativt utvecklingsprojekt på Visual Arena där man undersöker de narrativa möjligheterna i XR (samlingsnamnet för VR, AR, MR och andra medier), samt testar nya sätt att nå ut till publiken som är intresserad av berättelser.

 

Varmt välkommen!

Läs mer och boka din plats här