Hoppa till huvudinnehåll

Film & TV Lindholmen ny medarrangör i årets Five 4 Fiction

tisdag, april 18, 2023

Nu arrangeras en ny upplaga av talangprogrammet Five 4 Fiction, med målet att främja långfilmsutveckling för lokala regissörer och kreatörer, där fem regissörer får chansen att utvecklas. Nytt för i år är att Film & TV Lindholmen går in som en av tre samarbetspartners. 

fem personer står på en gata

Förra årets deltagare i Five 4 Fiction. Foto: FilmCloud. 

Five 4 Fiction är ett talangprogram för regissörer som utvecklar en första långfilm. Fem regissörer ges möjlighet att stärka sina kreativa processer och öka sin kontakt med den professionella filmbranschen. I slutet av programmet ska deltagarna kunna presentera ett välutvecklat filmprojekt gentemot produktionsbolag och finansiärer.

Till årets upplaga är Film & TV Lindholmen stolt samarbetspartner till programmet.
– Five 4 Fiction är ett jättespännande och generöst talangprogram för lokala kreatörer och det ska bli väldigt roligt att följa långfilmsprojektens utveckling under året som följer, säger Gunnar Eriksson, Programansvarig för Film & TV Lindholmen.

Five 4 Fiction är ett samarbete mellan FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling, Film i Väst och Film & TV Lindholmen, med medel från Svenska Filminstitutet - Talangutveckling i hela landet.

Deadline att söka årets omgång är 22 maj.