Hoppa till huvudinnehåll

Audiovisual Talks är tillbaka med en masterclass med Soni Jörgensen

onsdag, oktober 19, 2022

Audiovisual Talks är tillbaka! Den 2 november ger manusförfattaren Soni Jörgensen en spännande masterclass om karaktärsutveckling för film, TV och dataspel.

Hur utvecklar man trovärdiga och engagerande karaktärer som samtidigt är unika? I en exklusiv masterclass kommer Soni Jörgensen ge exempel på hur detta kan tillämpas i långfilm, TV-serier samt dataspel.

Karaktärsutveckling är en av de svåraste men viktigaste delarna inom manusutveckling. Inom narrativ media handlar det inte om att skriva långa litterära karaktärsbiografier, utan om att utveckla aktiva karaktärer med egna mål, som kan utmana karaktären att genomgå en inre förändring. Ett sätt att uppnå detta är genom en metodik utvecklad av filmaren Frank Daniel, baserad på en karaktärs “yttre vilja” kontra “inre behov”.

Masterclassen består av en presentation och avslutas med en Q&A som modereras av Gunnar Eriksson, manusförfattare och projektutvecklare för Film&TV vid Lindholmen Science Park.

Eventet är kostnadsfritt men registrering krävs. Du har möjlighet att ta del av master classen online, eller på plats på Visual Arena, Lindholmen Science Park. Om du väljer att delta online skickas en länk till online-mötet dagen innan.

Anmäl dig här

Om Soni Jörgensen


Photo: Kiefer Lee

Soni Jörgensen är en av få svenska manusförfattarna för film och TV som även har skrivit manus för dataspel. De senaste åren har hon arbetat som huvudförfattare för det prisbelönta spelet It Takes Two för Hazelight Studios och Electronic Arts, skrivet i samarbete med regissören Josef Fares (Jalla! Jalla!, Cops, Zozo). Spelet vann “gaming Oscar” på The Game Awards samt nominerades för BAFTA i nio kategorier, inkluderat Best Narrative, och vann Best Multiplayer samt Original Property. I konkurrens med internationella AAA-spel under 2021 vann It Takes Two flest utmärkelser i världen för Game of the Year.

Som dramaturg har Soni konsulterat både tv-serier och långfilmer, inkluderat Oscarsnominerade Så som i Himmelen, skriven av bland andra regissören Kay Pollak. Hon har även arbetat som dialogcoach på tv-serien American Horror Story, Hotel för Fox Television, skriven av Showrunner Ryan Murphy och Brad Falchuk.

Soni är utbildad som både manusförfattare och dramaturg på University of Southern California, med fokus på en unik metodik för karaktärsutveckling. Den baseras på karaktärers ”Vilja kontra Behov” och används för att utveckla starka karaktärer och plot, oavsett genre eller media. Grunden i metodiken kommer att presenteras i hennes seminarium.

Audiovisual Talks är en seminarieserie med målet att ge kunskap och inspirera verksamma inom film, tv & rörlig bild. Arrangeras av Film&TV vid Lindholmen Science Park och Göteborgs stad Filmkontoret, i samarbete med Yrgo.