Hoppa till huvudinnehåll

Inspirationssamtal & Workshop med Peter Modestij hos FilmCentrum Väst

-
TV-studion, vån 4 Viktoriahuset, Linnégatan 21

FilmCentrum Väst bjuder in till samtal och workshop med manusförfattaren och regissören Peter Modestij. 

Arrangeras av: 
FilmCentrum Väst

Detta är en utmärkt chans att utveckla ditt filmskapande och manusskrivande. Att arbeta med en erfaren filmkreatör som Peter Modestij är ett privilegium du inte bör missa!

Inspirationssamtal, 13 maj:

Under måndagskvällen och det öppna samtalet kommer fokus att ligga på en central fråga: Vad är det viktigaste i ett manus? Vad är den inre kärnan och den större sanningen? 

Att hitta kärnan i en berättelse; det är ju det viktigaste av allt, varför du ens skriver det du gör. Men diskussionen om kärna, mittpunkt knutet till karaktärsutveckling, titel och tema är en brist i våra utbildningar och i det offentliga samtalet. Trots att det kanske är det mest essentiella i en manusförfattares verktygslåda. 

Vi syftar därför till att dyka ned i att kunna hitta den mänskliga grunden i din berättelse, vad handlar det här om, egentligen?! En kärna som ofta är djupt sammankopplad till varför det känns viktigt att berätta just den storyn. För dig. Och sen låta alla viktiga val komma som en effekt av de insikterna. 

Workshopen, 14-15 maj: 

Under Workshopen kommer vi att gå igenom principerna kring att hitta kärnan i sin berättelse, vad det handlar om egentligen, och hur det kan knytas till mittpunkt, titel, karaktärsutveckling (eller medveten brist på det). 

Vi kommer att titta på en mängd exempel på olika typer av mittpunkter beroende på långfilmens eller seriens natur, speglingar av huvudkaraktär och point of no return. Samt ha en större diskussion om den större sanningen och vårt behov av att berätta sånt som dealar med vad det innebär att vara människa. Detta kan vi knyta till val av titel, eventuella svårigheter som skrivkramp och brist på dramatisk motor. 

Om Peter Modestij 

Peter Modestij är manusförfattare och regissör med en stark kärlek till gränsöverskridande uttryck och genre-mixar. Manusen spänner mellan sci-fi till hardcore realism, dramakomedi och satir. Ibland är det allt på samma gång. 

Tidigare verk och manusjobb har belönats med både guldbagge-nomineringar (Maya Nilo (Laura), Audition) och vinster (6A, I am Greta) samt valts ut till Berlinale International Film Festival såväl som Sundance, Venedig och Cannes. 

I en tid av toxisk ängslighet vill Modestij gå åt motsatta hållet och slå ett slag för det som har edge, originalitet och vill komma åt något djupt mänskligt. Men vägen dit går genom att stärka manusförfattarens verktyg och hantverkskunskap.