Hoppa till huvudinnehåll

Audiovisual Talks - Soni Jörgensen

-
Visual Arena - Lindholmspiren 3, 417 56 Göteborg

Den 2 november möts manusförfattaren Soni Jörgensen i Audiovisual Talks med en spännande masterclass om karaktärsutveckling för film, TV och dataspel.

Arrangeras av: 
Film&TV i samarbete med Yrgo
Audiovisual Talks Soni Jörgensen

Hur utvecklar man trovärdiga och engagerande karaktärer som samtidigt är unika? I dessa masterclass kommer Soni Jörgensen ge exempel på hur detta kan tillämpas i långfilm, TV-serier samt dataspel.

Karaktärsutveckling är en av de svåraste men viktigaste delarna inom manusutveckling. Inom narrativ media handlar det inte om att skriva långa litterära karaktärsbiografier, utan att utveckla aktiva karaktärer med egna mål, som kan utmana karaktären att genomgå en inre förändring. Ett sätt att uppnå detta är genom en metodik utvecklad av filmaren Frank Daniel, baserad på en karaktärs “yttre vilja” kontra “inre behov”.

Masterclassen består av en presentation och avslutas med en Q&A som modereras av Gunnar Eriksson, manusförfattare och projektutvecklare på Film&TV.

Eventet är helt kostnadsfritt men registrering krävs. De som väljer att delta online kommer att skickas länk till online-mötet dagen innan.

Om Soni Jörgensen

Soni Jörgensen är en av de få svenska manusförfattarna för film och TV som även har skrivit manus för dataspel. De senaste åren har hon arbetat som huvudförfattare för det prisbelönta spelet It Takes Two  för Hazelight Studios och Electronic Arts, skrivet i samarbete med regissören Josef Fares (Jalla! Jalla!, Cops, Zozo). Spelet vann “gaming Oscar” på The Game Awards samt nominerades för BAFTA i nio kategorier, inkluderat Best Narrative, och vann Best Multiplayer samt Original Property. I konkurrens med internationella AAA-spel under 2021 vann It Takes Two flest utmärkelser i världen för Game of the Year.

Som dramaturg har Soni konsulterat både tv-serier och långfilmer, inkluderat Oscarsnominerade Så som i Himmelen, skriven av bland andra regissören Kay Pollak. Hon har även arbetat som dialogcoach på tv-serien American Horror Story, Hotel för Fox Television, skriven av Showrunner Ryan Murphy och Brad Falchuk.

Soni är utbildad som både manusförfattare och dramaturg på University of Southern California, med fokus på en unik metodik för karaktärsutveckling. Den baseras på karaktärers ”Vilja kontra Behov” och används för att utveckla starka karaktärer och plot, oavsett genre eller media. Grunden i metodiken kommer att presenteras i hennes seminarium.