Hoppa till huvudinnehåll

Ansökan till Narrative XR Lab stänger

Online

Narrative XR Lab är ett kreativt labb på Visual Arena där du som deltar får processtöd, tillgång till teknik och handledning av experter för att utveckla en XR-idé.

Arrangeras av: 
Visual Arena

Narrative XR Lab söker deltagare med en bakgrund som:

  • Kreatör/författare/regissör - som är van att skapa berättelser, koncept och leda konstnärliga processer. Med bakgrund från scenkonst, film, TV, eller spelbransch med narrativitet som fokus.
     
  • Producent/projektledare - som har erfarenhet av att producera TV, film, scenkonst och/eller spel och kan leda och driva arbetsprocesser framåt.
     
  • Utvecklare/interaktionsdesigner - som är van vid att arbeta med 3D-verktyg, spelmotorer och har en bra förståelse kring interaktivitet och kan modellera i 3D och skapa prototyper till olika plattformar.
     
  • Futurister / tekniker

Som deltagare erbjuds du handledning i hur man arbetar med storytelling i XR samt hur man arbetar tekniskt i 360-graders video samt VR-produktion. Du får även ta del av föreläsningar, seminarier och praktiska workshops som ger inspiration och kunskap kring omvärld och branschen, samt vad som krävs för att skapa berättelser i XR och immersiva medier. 

Projektet Narrative XR Lab genomförs av Visual Arena på Lindholmen Science Park i samarbete med Gothenburg Film StudiosRISEHDK-ValandKulturförvaltningen, Västra GötalandsregionenKultur i Halland och Film&TV vid Lindholmen Science Park

Sök till Narrative XR Lab