Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Prix Europa: På plats i Berlin!

Webbserien Hashtag, som fått Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering för film och tv, är nominerad till det europeiska tv-priset Prix Europa. Lindholmens Marit Kapla som representerar Hashtag i juryn bloggar från festivalveckan i Berlin.

Nu har juryarbetet för det europeiska tv-, radio- och onlinepriset Prix Europa börjat. Jag flög ner igår från Göteborg som stolt representant för webbserien Hashtag som sändes i SVT och på SVTPlay i våras. Vare sig manusförfattarna Jessika Jankert eller Lovisa Löwhagen, regissören Anders Hazelius, producenten Lizette Jonjic eller någon annan knuten till produktionen kunde åka, så därför hamnade jag här: ett erbjudande jag helt enkelt inte kunde tacka nej till!

Det andra svenska bidraget i klassen "TV Fiction" är också en Göteborgsproduktion: miniserien Det mest förbjudna, med manus av Åsa Lantz, som även är en av medlemmarna i Manusfabriken som Lindholmen, Göteborgs Stad, initiativtagarna och de deltagande manusförfattarna lanserades under Västsvenska Filmdagarna i torsdags. 

Här i Berlin började juryarbetet igår med att vi såg den första produktionen i schemat: den brittiska nyårsspecialen Sherlock: The Abominable Bride. Juryproceduren är lite speciell eftersom alla nominerade i alla kategorier - totalt över 200 verk - har med en representant. Dessutom är juryprocessen öppen för åhörare och juryn röstar varje dag på de bidrag medlemmarna sett under dagen. Jag har aldrig varit med om ett sådant juryförfarande och ser väldigt mycket fram emot resten av veckan.

Marit Kapla