Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Premiär för Hashtag

Webbserien Hashtag var ett av de första projekten som fick utvecklingsfinansiering från Lindholmen Science Park. Den 19 april börjar serien sändas på SVT play och vid smygpremiären på Bio Capitol häromdagen låg det succé i luften.

”Det tändes många nya stjärnor här i kväll!” sa regissören Anders Hazelius efter visningen när de unga skådespelarna stod uppradade framför filmduken med rosor i händerna.

En del av dem har synts i andra produktioner, som Kevin Vaz från Play, Loa Ek från Efterskalv, Miran Kamala från Beck, Johan Falk och Sebbe samt Alexander Gustavsson från Pojkarna. Men här finns också nya namn som till exempel Aviva Wrede, Emma Söderström och Winny Lopez. Samtliga gör mycket fina insatser i en välberättad och angelägen historia som framstår som en vitaliserande vitamininjektion för svensk tv-dramatik.

Serien är delvis baserad på händelserna kring det uppmärksammade Instagramupploppet 2012. Ett anonymt Instagramkonto började publicera grova sexuella kränkningar mot framför allt tjejer, och en dag i december samlades hundratals ungdomar utanför en gymnasieskola i Göteborg för att sätta dit den de trodde låg bakom kontot.

Hashtags manusförfattare Lowisa Löwhagen och Jessika Jankert har skapat fiktiva rollfigurer och händelseförlopp för att behålla distansen till de verkliga personerna, men de grundläggande elementen med ett anonymt Instagramkonto och ett jätteupplopp utanför en gymnasieskola finns kvar.

Serien består av åtta 15-minutersavsnitt och är producerad av Lizette Jonjic för Zentropa Sweden med utvecklingsfinansiering från Lindholmen Science Park och i samproduktion med SVT och Film Väst.

Tisdag den 19 april läggs det första avsnittet av Hashtag ut på SVT play och därefter följer ett i veckan. Oavsett hur gammal du är – missa inte detta!

 

Projektfinansiering
Marit Kapla