Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!

Sommaren är här och vi blickar tillbaka på en vinter och vår som till stor del fortsatt präglas av den rådande pandemin. Samtidigt ser vi nu ut att gå mot en förhoppningsvis ljusare framtid och en höst där samhället återgår, men också fortsätter på de nya vägar som ritats upp under det gångna året och som alltmer kommit att beskrivas som det nya normala.

För i en tid där våra liv och samhället i stort fortsätter att påverkas av den snabba digitala utvecklingen, är det audiovisuella medielandskapet inte något undantag. I en film- och mediebransch i stor förändring möter olika aktörer och yrkesroller liknande frågor och utmaningar, men även nya möjligheter att samverka och utvecklas tillsammans, inte minst över de olika branschgränserna.

Framtiden är både intressant och svår att sia om. Har pandemin skyndat på den digitala utvecklingen? Eller är förändringen oundviklig i ett snabbt accelererande film- och medielandskap? Frågorna om hur vi utvecklar, producerar, marknadsför och distribuerar film och rörlig bild är mer aktuella än någonsin. För hur hanterar och bejakar vi utvecklingen, i en tid där människor idag konsumerar mer rörlig bild än någonsin, men på nya och framförallt digitala plattformar? Och hur kan man till exempel tänka innovativt både i teorin och praktiken inom dagens audiovisuella branscher?

Flera av dessa frågeställningar lyftes fram under vårens Audiovisual Days (13-15 april), ett av Lindholmen Science Parks återkommande branschevenemang som fungerar som en mötesplats för inspiration, innovation och kreativt skapande inom film, tv, media och VR. Eventet blev i sin nya digitala kostym en uppskattad publiksuccé, med en större räckvidd både publikt och innehållsmässigt än tidigare. Och vi kan redan nu skönja en framtid där publika event och mötesplatser inkluderar både det digitala och fysiska deltagandet.

gunnar_portrait.jpg

Film&TV vid Lindholmen Science Park önskar er alla en riktigt skön sommar och ser fram emot att träffas på nytt igen till hösten, både i de analoga och digitala rummen. Missa inte årets sista ansökningsomgång för att söka utvecklingsstöd till projekt inom film, TV och rörlig bild. Här finns en ypperlig möjlighet för producenter och kreatörer att söka finansiering för projekt under hela utvecklingsfasen. Deadline att söka stöd är 29 september kl. 17.00, och som sökande är ni varmt välkomna att ta kontakt på förhand för att diskutera era projekt.

 

Glad sommar!
Gunnar Eriksson
Projektutvecklare Film & tv