Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

logo

Spelinkubator invigd på Lindholmen Science Park

Nu är spelinkubatorn The Game Incubator invigd på Lindholmen Science Park i Göteborg. Etablering av den framgångsrika inkubatorn är ett samarbete mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park.

aida_0.jpgSvensk spelutveckling är en av Sveriges största kulturexport genom tiderna. Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014.

– Vi är i framkant i världen och ska bli ännu bättre. En av tio invånare i världen har spelat ett svensk spel. Känn in den tanken, då förstår man hur stort det här är, sade Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic under invigningen den 20 januari.

Genom The Game Incubator får nya, lovande spelbolag en chans att växa i ett sammanhang som erbjuder tillgång till expertkunskap, affärscoacher och lokaler till förmånliga villkor. Tio företag har redan flyttat in i inkubatorn.

Inkubatorn drivs av Gothia Innovation AB i Skövde sedan 2004 och är en spetsinkubator för dataspel. Verksamheten i Göteborg kommer ledas och organiseras från Skövde. Inkubatorn på Lindholmen Science Park finansieras av Västra Götalandsregionen och kommer förse 20-talet startup-företag möjlighet till utveckling.

Läs mer om vad The Game Incubator kan erbjuda ditt företag

Läs mer om Lindholmen Science Parks engagemang i spelinkubatorn

spel.jpg  spel2.jpg