Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Spelinkubator invigd på Lindholmen Science Park

Nu är spelinkubatorn The Game Incubator invigd på Lindholmen Science Park i Göteborg. Etablering av den framgångsrika inkubatorn är ett samarbete mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park.

Svensk spelutveckling är en av Sveriges största kulturexport genom tiderna. Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014.

– Vi är i framkant i världen och ska bli ännu bättre. En av tio invånare i världen har spelat ett svensk spel. Känn in den tanken, då förstår man hur stort det här är, sade Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic under invigningen den 20 januari.

Genom The Game Incubator får nya, lovande spelbolag en chans att växa i ett sammanhang som erbjuder tillgång till expertkunskap, affärscoacher och lokaler till förmånliga villkor. Tio företag har redan flyttat in i inkubatorn.

Inkubatorn drivs av Gothia Innovation AB i Skövde sedan 2004 och är en spetsinkubator för dataspel. Verksamheten i Göteborg kommer ledas och organiseras från Skövde. Inkubatorn på Lindholmen Science Park finansieras av Västra Götalandsregionen och kommer förse 20-talet startup-företag möjlighet till utveckling.

Läs mer om vad The Game Incubator kan erbjuda ditt företag

Läs mer om Lindholmen Science Parks engagemang i spelinkubatorn