Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Sex av tio bolag från The Game Incubator i Startup-Sweden

Startup-Sweden ger lovande digitala startupbolag från hela Sverige möjlighet att utveckla sin kompetens inom affärsutveckling och utvidga sitt nätverk. För andra året i rad var sex av de tio bolag som valts ut att medverka i Startup-Sweden Dataspel från The Game Incubator i Gothia Science Park respektive på Lindholmen Science Park.

Det var fyra respektive två bolag från The Game Incubator i Göteborg respektive Skövde som ansökte och alla kom med. Jättebra, helt enkelt. Veckan är ett bra komplement till inkubatorns verksamhet eftersom den erbjuder en koncentrerad vecka med fokus och feedback inom flera avgörande områden för företagande inom spel och en rad nya kontakter, inte minst inom finansiering, säger Anne-Marie Kaufmann, Gothia Innovation AB och ansvarig för inkubatorverksamheten i Skövde och Göteborg.

De fyra bolag som kom med från The Game Incubator på Lindholmen Science Park i Göteborg är:

  • Doctor Professor, som utvecklat ett spel för att lära sig japanska och kinesiska både för de som har det som sitt modersmål samt de som vill lära sig det som andraspråk.
  • Kirikoro Studios, som arbetar enligt en ”leanmetod” vilket möjliggör produktion av spelprodukter med marknadsanpassning samt snabb tillväxt.
  • Pathos Interactive AB, en spelstudio som producerar högkvalitativa strategispel för både PC och Mac som både är lättillgänglighet och anpassad för repetition. I dagsläget utvecklar de RTS-spelet Bannerman.
  • Stenkross Studios, som utvecklar VR-spel för flera olika plattformar vilket bidrar till att sprida tekniken såväl som tillväxt av marknadssegmentet.

Läs artikeln på Varvat

Pressmeddelande från Gothia Science Park