Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Save the date! Göteborg Storytelling Days är tillbaka 2022

Storytelling days är ett återkommande event som sätter berättande och kreativa processer i fokus.
Foto: Jorge Gordo - Unsplash

Storytelling och konsten att nå ut med sin historia är idag en större och viktigare fråga än någonsin – inte minst när det kommer till filmer och tv-serier, men även för andra narrativa format.

Genom föreläsningar, workshops och rum för möten och samtal riktar sig Göteborg Storytelling Days till kreatörer, distributörer, finansiärer, studerande och professionellt verksamma inom film, TV och rörlig bild.

Till 2022 års upplaga sätter vi bland annat fokus på Feedback – om konsten att lyssna, kommunicera och att samarbeta över yrkesroller och konstformer i den kreativa processen. 

Konsten att både ge och ta emot feedback har blivit ett allt viktigare verktyg i utvecklingsprocesserna av filmer och tv-serier, och under Göteborg Storytelling Days undersöker vi ämnet ur flera olika grepp och perspektiv.

Vi tar även tempen på ett nutida branschlandskap där framväxten av nya, stora streamingaktörer gjort att utvecklingen av berättelser exploderat. I ett spännande audiovisuellt medielandskap ställer vi oss frågan: vem äger berättelsen – och varför?

2022 års upplaga av eventet äger rum mellan 31 januari och 1 februari i samband med Göteborg Film Festival. Eventet är gratis och öppet för alla som är verksamma yrkesutövare inom rörlig bild.

Initiativtagare och arrangörer av Göteborg Storytelling Days är Alma Manusutbildning, Kulturakademin, Lindholmen Science Park, i samarbete med Göteborgs Stad Filmkontoret och Region Värmland.

Save the date och håll utkik efter mer info i våra olika nyhetskanaler! Följ oss gärna på Instagram där vi heter @storytellingdays.

Varmt välkomna,
Göteborg Storytelling Days