Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Prisregn över Amatörer

Regissören Gabriella Pichlers film Amatörer som hade premiär som inledningsfilm vid Göteborg Film Festival, blev vinnaren av Dragon Awars Best Nordic Film, som med prissumman på en miljon kronor är världens största filmpris.
Pressbild

Juryns motivering lyder: För dess levande, nyanserade och intelligenta porträtt av en småstad i dagens Sverige, som sträcker sig över olika generationer, bakgrunder och medier.

Presenting partner för tävlingen är Volvo Car Group som tillsammans med Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad finansierar priset.

Förutom att vinna det prestigefyllda Dragon Award, tilldelades Amatörer även Angelospriset, Svenska Kyrkans pris på 50 000 kr.

Läs mer 

Trailer: Amatörer

 

Manus till Amatörer är framtaget i samarbete med Jonas Hassen Khemiri. Producent för långfilmen är Anna-Maria Kantarius, Garagefilm är produktionsbolag och fotograf Johan Lundborg. Läs mer om Amatörer här

Filmen är en av de produktioner som tidigare blivit utvald för finansieringsstöd av Lindholmen Film & TV, och i produktionen är i stort sett hela teamet hemmahörande i Göteborg och övriga Västra Götaland. Läs mer om vår projektfinansiering