Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny möjlighet att söka finansiering för film&tv-projekt!

Nu har årets tredje och sista ansökningsomgång öppnat! Från och med den 30 augusti är det återigen möjligt att söka utvecklingsfinansiering för projekt inom film, tv och rörlig bild. Deadline för ansökan är 29 september kl. 17.00.

Är du en yrkesverksam producent, manusförfattare eller regissör? Har du en långfilm eller tv-serie i utveckling? Missa då inte chansen att söka utvecklingsstöd hos Film&TV på Lindholmen Science Park!

Till höstens omgång ligger vårt huvudfokus på projekt inom film, TV och rörlig bild, som tydligt stärker den lokala branschen, kopplat till projektens utvecklingsprocess.

För hösten 2021 föreslås följande fokusområden för sökande projekt:

  • Främjar tillväxten av etablerade aktörer inom Göteborg med omnejd
  • Främjar samarbeten mellan etablerade och mindre etablerade aktörer
  • Finansieras och/eller utvecklas utanför traditionella strukturer
  • Genererar kompetens inom regionen
  • Har en internationell räckvidd

Satsningen är en del av Göteborgs Stads filmsatsning och vänder sig i första hand till etablerade producenter och kreatörer kapabla att utveckla och producera professionella projekt som långfilmer, tv-dramer eller andra format avsedda för distribution via biograf, linjär tv, streaming-tjänster, eller helt nya visningsfönster och digitala plattformar.

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel idéutveckling, manusbearbetning, pilotproduktion eller utveckling av affärsstrategin. Projekt som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansieringen.

Deadline för ansökan till omgång 3 är onsdagen 29 september kl. 17.00. Den 21 oktober bjuds utvalda projekt in till muntliga presentationer på Lindholmen. Möjlighet finns även att medverka online.

Läs mer om vår finansieringsform i vår ansökningsguide. Ta gärna kontakt med oss för att diskutera ditt projekt inför en ansökan.

Ansökningsguide

Läs mer om projektfinansiering

***Ansökningsomgången har nu stängt***