Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny möjlighet att söka finansiering för film- och tv-projekt!

Nu öppnar åter ansökan för att söka utvecklingsfinansiering för film och tv-projekt med deadline 2 juni. Under 2019 ligger tyngdpunkten på tv/webbserier, men film-, VR eller teknikprojekt är också aktuella för finansiering.

Som en del av Göteborgs Stads filmsatsning stöttar Lindholmen Science Park innovativa utvecklingsprojekt inom film, tv och rörlig bild. Det övergripande målet med detta är långsiktig tillväxt i hela den regionala film- och tv-branschen genom starkare producenter och idéskapare. 

Satsningen vänder sig i första hand till etablerade producenter och filmskapare som har möjlighet att skapa och producera professionella produktioner som långfilmer, tv-dramer eller andra format avsedda för distribution via biograf, tv-kanal eller VoD-tjänst.

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling. Produktioner som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansiering.

Utvecklingsfinansieringen för tv-serier och långfilm/dokumentär bygger på tre steg mot ett projekt färdigt för produktion. Det står den sökande fritt att själv bestämma vilket steg som söks: Steg 1, 2 eller 3 beroende på var projektet befinner sig. Varje steg kan sökas fler gånger.

Kommande deadline för ansökan är 2 juni, med pitchdag i Göteborg 10 juni.

Läs mer här